dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Mac Andrew bespreekt werkgelegenheid voor personen met gehoorbeperking met SuDoBe

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft onlangs een ontmoeting gehad met Rosita Etnel en Kenneth Williams van de Stichting Surinaamse Doven Belangen (Stichting SuDoBe). Tijdens deze ontmoeting werd de minister gevraagd aandacht te schenken aan de behoeften van personen met een gehoorbeperking en de uitdagingen die zij ondervinden bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Etnel deed een dringend beroep op de minister om zijn invloed aan te wenden, met name voor personen met een gehoorbeperking die het onderwijsproces al hebben doorlopen. Zij vroeg om kansen op de arbeidsmarkt, waarbij SuDoBe constateerde dat werkgevers met weerstand te maken hebben, vooral met betrekking tot communicatie, terwijl dat niet noodzakelijk zo hoeft te zijn.

Vooral vrouwen binnen deze doelgroep ervaren moeilijkheden bij het vinden van werk. Mac Andrew toonde begrip voor de noodkreet van de stichting en hoopte dat werkgevers zich niet zouden laten leiden door onjuiste percepties. Hij benadrukte het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en moedigde werkgevers aan om ook mensen uit de doelgroep een kans te bieden op de arbeidsmarkt.

De minister stelde dat eenieder, inclusief mensen met een gehoorbeperking, recht heeft op Decent Work. Hij wees erop dat het ministerie zich inzet voor personen met een beperking door middel van vaktrainingen en het stimuleren van ondernemerschap.

De bewindsman informeerde over recente ICT-trainingen voor jongeren met een gehoorbeperking en benadrukte het belang van de Alliantie voor Decent Work voor Personen met een Beperking. Hij adviseerde de SuDoBe-delegatie om dit onderwerp ook met de Alliantie te bespreken. Hoewel het ministerie en de Alliantie veel kunnen doen, benadrukte de minister dat uiteindelijk de private sector een cruciale rol speelt bij het bieden van banen aan de doelgroep.

Etnel deelde ook informatie over een succesvol project gesponsord door Staatsolie Maatschappij Suriname, waarbij 8 personen met een gehoorbeperking al 4 jaar werkzaamheden verrichten op het Natuur Technisch Instituut (NATIN) als schoonmaaksters en tuinman. Minister Mac Andrew prees het belang van dergelijke projecten en hoopte op voortzetting en uitbreiding in de toekomst. Hij sprak de hoop uit dat het succes van dit project andere instanties en bedrijven zou motiveren om de doelgroep eveneens te helpen aan werk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMac Andrew bespreekt werkgelegenheid voor personen met gehoorbeperking met SuDoBe