maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Mac Andrew belooft snellere administratieve afhandeling voor jongerenprojecten

lees ook ...

Suripop 2024 wordt gelanceerd in Commewijne

Op 29 juni aanstaande worden de nieuwe Suripop-nummers van dit jaar gepresenteerd bij Het Bastion in Commewijne. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname wil ook de districten bet...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) ontving enkele jongerenleiders om uitdagingen rondom hun functioneren te bespreken. De bijeenkomst omvatte jongerenvertegenwoordigers zoals Fay King, de Caricom Jeugdambassadeur, diverse Caricom-Jeugdofficiers, en Rajeev Goerdin, de voorzitter van de Jeugdraad Suriname.

Tijdens de bijeenkomst vroegen de jongeren aandacht voor urgente kwesties die worden veroorzaakt door overheidsbureaucratie, wat leidt tot vertragingen in diverse zaken. Minister Mac Andrew heeft toegezegd deze zaken nauwlettend in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat de administratieve afhandeling in de toekomst soepeler zal verlopen.

Naast de besproken uitdagingen werd ook de voortgang van verschillende activiteiten aangehaald, zoals die binnen het Caricom-Jeugdambassadeurs Programma en het Caricom Youth Development Action Plan (CYDAP). De minister benadrukte het belang van goede communicatie en nauwe samenwerking tussen de jeugdambassadeurs en jeugdofficiers voor een succesvolle participatie van Surinaamse jongeren in de regio.

Verder pleitte Mac Andrew voor een betere communicatie en samenwerking tussen de leden van de Jeugdraad. Hij onderstreepte de noodzaak van een verhoogde en landelijke participatie en betrokkenheid van jongeren in besluitvormingsprocessen, zowel in Suriname als in de regio.

De minister beloofde tevens bij het Secretariaat van de Caricom te pleiten voor intensievere communicatie met de Surinaamse jongeren, vooral met het oog op het aanpakken van dringende kwesties en uitdagingen onder hen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMac Andrew belooft snellere administratieve afhandeling voor jongerenprojecten