vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Maatschappelijk werkers leren moderne rapportagetechnieken aan

lees ook ...

Presidenten Santokhi en Ali zetten belangrijke stap voor Cor...

Tijdens een belangrijke bijeenkomst op zaterdag 23 maart 2024 in Soesdyke, Guyana, hebben de staatshoofden van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, en van de Coöperatieve Republiek Guyana,...

Ongeveer 70 maatschappelijk medewerkers van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zijn onlangs getraind in moderne methodiek en rapportagetechnieken. De aanzet voor de training werd gegeven door de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname.

De cursisten hadden enkele weken geleden in een gesprek met Juspol-minister Kenneth Amoksi gevraagd naar soortgelijke trainingen om de capaciteit van maatschappelijk werkers te vergroten. De bewindsman heeft de afdeling Vorming en Opleiding de training laten verzorgen. De training bestond uit twee sessies, waarbij de groep maatschappelijke werkers werd opgesplitst.

De eerste sessie ging over het EDDA-model, een moderne methodiek voor het maatschappelijk werk. Er wordt hierbij flexibel ingespeeld op de situatie van de cliënt bij het behandelen. De tweede sessie betrof rapportagetechnieken.

Het hoofd van de afdeling Vorming en Opleiding, Maritza Vroom-Sibelo, gaf aan dat de sessie is georganiseerd voor de om en bij 70 maatschappelijk werkers bij het ministerie van Justitie en Politie. Het is belangrijk dat men zich door blijft vormen en ontwikkelen in hun beroep, gaf het afdelingshoofd aan.

“Ook in deze precaire situatie is het belangrijk dat er in de mensen geïnvesteerd wordt en ik ben blij dat het gelukt is om dit te organiseren”, zei het afdelingshoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaatschappelijk werkers leren moderne rapportagetechnieken aan