woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Maatregelen versoepeld, maar feesten is verboden

lees ook ...

Government is unable to pay its $70 million debt

According to Stanley Raghoebarsing, Minister of Finance and Planning, before the meeting of the Council of Ministers, the state cannot pay the oil corporations the US$70 million (RvM). The minister sa...

Tijdens de covid-19 perconferentie gisteren 19 februari gaf de waarnemend Directeur van het BOG Radjes Orie aan dat bij de tweede covidgolf de afname van het aantal covidgevallen veel sneller is gegaan dan bij de eerste covidgolf. Nu hebben we minder dan tien covid postieve gevallen per dag. Het aantal positieve gevallen is onder de 10 per dag wat altijd het streven was.

Mevrouw Diana Koswall, Onderdirecteur Financiën van het ministerie van Volksgezondheid,  legde de bedoeling van het nieuw opgezette covidfonds uit. De bedoeling daarvan is dat burgers, bedrijven of andere instellingen geld storten in het fonds zodat Suriname niet totaal afhankelijk is van gratis bezendingen vaccins uit het buitenland. Henna Draaibaar deed verslag van de eerste inleg van Euro 300.00 van ‘SU voor SU’ in het covidfonds, dat kwam  uit sponsoring van donoren.

De minister van Financiën Amar Ramadin liet weten dat de WHO het gebruik van het vaccin boven 18 jaar heeft geautoriseerd. Er zou maandag 22 februari van start worden gegaan met de vaccinatiecampagne, maar in verband met de uitvaart van Professor Vrede is er met het AZP overeengekomen om de start van de campagne  uit te stellen naar 23 februari. De frontliners zullen het eerst gevaccineerd worden. De pers mag daarbij aanwezig zijn. Men is nu bezig met trainingen van personen die bij het vaccineren betrokken zijn.

Minister Ramadhin geeft ook aan dat de maatregelen aangepast worden en dat de scholen opengesteld worden op advies van het outreach team. Dit vanwege de vermindering in besmettingen de laatste tijd waarbij hij ook een waarschuwing meegaf. De minister vertelde dat hij nu al uitnodigingen krijgt voor huwelijken. Dat is niet de bedoeling. We mogen trouwen maar er mag geen feest zijn, waarschuwde de minister die er direct achteraan zei dat elke feestganger een boete van SRD 500 krijgt

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaatregelen versoepeld, maar feesten is verboden