zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Maatregelen tegen stijgende wisselkoers

lees ook ...

Bouwcommissie versterkt team en werkt aan regelgeving voor b...

De Bouwcommissie van het ministerie van Openbare Werken (OW), onder leiding van voorzitter Indersing Gangabisoensingh, is sinds haar installatie actief bezig met het verbeteren van de regelgeving in d...

Er zullen maatregelen genomen worden om de stijgende koers te beteugelen, zodat de rust in het land wederkeert en de koers niet (veel) verder stijgt. Dit maakte President Chandrikapersad Santokhi op dinsdag 28 maart jongstleden in het parlement bekend. De maatregelen zullen gelden tot 31 december 2023.

De illegale handel in vreemde valuta alsook wisselkantoren die zonder een geldige vergunning opereren, zullen door de politionele en justitiële autoriteiten worden aangepakt. De regering zal niet toestaan dat het Surinaamse volk door de illegaliteit wordt verarmd. Naast monetaire maatregelen wordt het toezicht op banken en wisselkantoren opgevoerd en verscherpt.

De royalty’s op de kleinschalige goudsector worden per 1 april 2023 verhoogd van 4,5 procent naar 5,5 procent. Per 03 april 2023, worden ook de winstmarges voor basisgoederen teruggebracht van 25 procent naar 10 procent – 15 procent. De import van auto’s zal gereguleerd worden door die vergunningplichtig te maken.

Alle importen/exporten zullen nu via het Suriname Electronic Single Window (SESW) gereguleerd worden. Er zal een fiscaal en monetair monitoringsteam belast worden met de dagelijkse monitoring van de uitvoer van de maatregelen.

Er zal een taskforce onder leiding van het Openbaar Ministerie zijn om de economische criminaliteit aan te pakken en elke drie maanden zal er een evaluatie plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaatregelen tegen stijgende wisselkoers