vrijdag 2 juni 2023
28.1 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
4
(1)

Maatregelen als stakende leerkrachten niet willen luisteren

lees ook ...

Staatshoofden vergadering UNASUR in Brazilie

De staatshoofdenvergadering: ‘The Meeting of the Presidents of the Countries of South America’ wordt de komende week Brazilië gehouden. De bijeenkomst is een initiatief van de Braziliaanse president L...

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) vindt het “onacceptabel”, dat leerkrachten hebben besloten om steeds om de ene dag op school te gaan. Hun eisenpakket vindt hij gedeeltelijk “niet realistisch”. De koopkrachtversterking van SRD.2.500,- is dat wel. Er schijnt verwarring te zijn over de afspraken van de groep met de voorzitter van DNA.

 De actiegroep Wi Sa Strey heeft wel ondersteuning geboden aan leerkrachten in het binnenland, die zich hebben beklaagd over hun werksituatie, waaronder huisvesting, veiligheid en meer. Toch voert de groep een wilde actie. Hij hoopt dat hij geen maatregelen zal moeten nemen tegen de stakende lerrkrachten.

Ori zal niet toestaan dat  leerlingen de dupe worden van deze staking. “We gaan nu serieus maatregelen treffen als men niet wil luisteren, want we kunnen niet meer accepteren dat het onderwijs verstoord raakt. Je kan geen anarchie in het onderwijs hebben. We moeten de leiding van het land respecteren. Dus we gaan de mensen nu ernstig aanspreken.”

Er moet volgens de bewindsman een grens worden getrokken ondanks het recht op protest. “Je kan niet zo een wilde staking creëren en niet worden aangesproken. Later zijn ze zich gaan verschuilen achter de COL, maar je kunt je afvragen als ze al bij een bestaande bond zijn aangesloten”. Indien ze werkelijk aangesloten zijn bij een bond moeten zij de richtlijnen volgen als Syndicaat. “ Wie doorgaat is onwettig afwezig op het werk”.

Ori vindt het vertrek van leerkrachten een persoonlijke keus, en ook dat men alles eraan doet om braindrain te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaatregelen als stakende leerkrachten niet willen luisteren