dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
4
(1)

Maatregelen als stakende leerkrachten niet willen luisteren

lees ook ...

Minister Somohardjo beëdigt nieuwe leden van hoofdstembureau...

Op 18 juli 2024 vond in het Lalla Rookhgebouw de installatie en beëdiging plaats van de voorzitters, waarnemend voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van alle tien hoofdstembureaus. De beëdigi...

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) vindt het “onacceptabel”, dat leerkrachten hebben besloten om steeds om de ene dag op school te gaan. Hun eisenpakket vindt hij gedeeltelijk “niet realistisch”. De koopkrachtversterking van SRD.2.500,- is dat wel. Er schijnt verwarring te zijn over de afspraken van de groep met de voorzitter van DNA.

 De actiegroep Wi Sa Strey heeft wel ondersteuning geboden aan leerkrachten in het binnenland, die zich hebben beklaagd over hun werksituatie, waaronder huisvesting, veiligheid en meer. Toch voert de groep een wilde actie. Hij hoopt dat hij geen maatregelen zal moeten nemen tegen de stakende lerrkrachten.

Ori zal niet toestaan dat  leerlingen de dupe worden van deze staking. “We gaan nu serieus maatregelen treffen als men niet wil luisteren, want we kunnen niet meer accepteren dat het onderwijs verstoord raakt. Je kan geen anarchie in het onderwijs hebben. We moeten de leiding van het land respecteren. Dus we gaan de mensen nu ernstig aanspreken.”

Er moet volgens de bewindsman een grens worden getrokken ondanks het recht op protest. “Je kan niet zo een wilde staking creëren en niet worden aangesproken. Later zijn ze zich gaan verschuilen achter de COL, maar je kunt je afvragen als ze al bij een bestaande bond zijn aangesloten”. Indien ze werkelijk aangesloten zijn bij een bond moeten zij de richtlijnen volgen als Syndicaat. “ Wie doorgaat is onwettig afwezig op het werk”.

Ori vindt het vertrek van leerkrachten een persoonlijke keus, en ook dat men alles eraan doet om braindrain te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaatregelen als stakende leerkrachten niet willen luisteren