maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4
(1)

Maandelijkse brandstofsubsidie regering bedraagt SRD 400 miljoen

lees ook ...

Tiende verkeersslachtoffer overleden na aanrijding op Browns...

Op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is een bromfietser genaamd G.F. overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een aanrijding op de Brownsweg. Het slachtof...

Iedere maand subsidieert de regering ruim SRD 400 miljoen aan brandstof ten behoeve van de samenleving. Deze subsidie drukt zwaar op het budget van de staat, zei president Chandrikapersad Santokhi, maandag tijdens een regeringspersconferentie.

“De regering heeft de subsidie op brandstof, kookgas en andere producten voortgezet. Vanwege de ontwikkelingen op internationaal vlak is de subsidie voor brandstof onhoudbaar hoog geworden”, zei het staatshoofd.

President Santokhi heeft onder woorden gebracht dat het weer op spoor krijgen van een ontregelde economie te midden van een wereldconflict in Oekraïne een langdurig en complex vraagstuk is. Het staatshoofd heeft ook een aantal andere aspecten die duurzaam beleid uitvoeren moeilijk maken, opgesomd.

Verder kaartte Santokhi de enorme schuldenlast en slechte financiële reputatie aan. De aanhoudende coronapandemie heeft volgens de president de economie ook helpen ontregelen. “Het weer op het spoor krijgen van een ontregelde economie te midden van een pandemie is een tegenslag met langdurige bijeffecten”, zei Santokhi.

Deze externe ontwikkelingen en de onvoorziene uitgaven in een situatie van een begrotingstekort confronteert Suriname met schaarste aan producten, hogere prijzen voor goederen en de toelevering daarvan, toenemende inflatie, koopkracht dat terugvalt en inkomsten van de staat die minder worden.

Santokhi gaf verder aan dat de regering ook in de uitdagende tijden door goed beleid een aantal zaken heeft kunnen realiseren. Hij zei dat het aanzien van Suriname en de financiële betrouwbaarheid in de wereld sterk zijn verbeterd.

Het staatshoofd heeft onderstreept dat de regering goed op weg is om de overgenomen schuldenlast te herstructureren. Hij heeft ook het kunnen afbetalen van een belangrijke deel van de binnenlandse schuld van de staat als belangrijke realisatie aangekaart.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaandelijkse brandstofsubsidie regering bedraagt SRD 400 miljoen