zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Maandag voldoende AstraZeneca vaccins binnen

lees ook ...

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor im...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training ...

 

De minister heeft aangekondigd dat er maandag een tweede bezending AstraZeneca vaccin zal aankomen, en wel 28.800 stuks, waardoor het voorraad voldoende zal zijn. Op die dag zullen de leerkrachten gevaccineerd worden, zodat het leerproces kan opstarten. De regering hoopt ook nog de Johnson & Johnson vaccin te krijgen. Hiervan is een vaccin voldoende om iemand te beschermen. Dit maakt het geschikt voor  mensen in moeilijk bereikbare gebieden.

Minister Ramadhin heeft tijdens de laatst gehouden persconferentie van de regering nogmaals opgeroepen tot vaccinatie, zodat wij over kunnen gaan tot normalisatie.

Volgens de bewindsman kan de regering via het Covax initiatief aan AstraZeneca komen. Toch is men in de rest van de wereld op zoek naar andere merken vaccins. Wij hebben nog geen antwoord op het verzoek aan Nederland en America om het overschot van hun vaccin over te kopen.  Ondertussen heeft de WHO het Sinopharm vaccin van China goedgekeurd. De regering heeft haar interesse hiervoor al getoond volgens de bewindsman.

Suriname hoopt ook te kunnen beschikken over het Johnson & Johnson vaccin. Een covidspuitje hiervan zorgt voor volledige vaccinatie voor de persoon. “Dit is goed voor moeilijk bereikbare gebieden, niet alleen het binnenland,” geeft de minister aan. “Het is ook geschikt voor gebieden waar veel mensen komen en gaan, dus migrerende populaties. Als je kiest voor een merk waar je twee doses nodig hebt (zoals AstraZeneca), moet je een hele goede follow-up plan hebben. We weten dat in de moeilijk bereikbare gebieden of bij migrerende populaties het juist effectief is als je met een dosis een persoon al kan vaccineren. Bijvoorbeeld bij de goudmijnen in het binnenland waar een  missie naar toe heel veel kost. Maar je kan het in een keer afronden (met Johnson & Johnson).”

“De boodschap naar de samenleving is: we hebben weer genoeg vaccins.  De volgende tranche na die van maandag is ergens begin juni.” Hij drukt de gemeenschap op het hart om zich te vaccineren: “Laat u zich niet afleiden door ruis, laat u zich niet afleiden door misvattingen. Volg de officiële ontwikkelingen.” Ramadhin drukt de gemeenschap op het hart om hun ouders en seniore burgers mee te nemen. “Het is de bedoeling dat onze kwetsbare personen zoveel als mogelijk gevaccineerd worden,” zegt hij.

 

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaandag voldoende AstraZeneca vaccins binnen