donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Maandag Sinopharm-vaccin in Suriname

lees ook ...

Guyanese ambassadeur en minister Kuldipsingh bekijken busine...

De ambassadeur van Guyana en de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh, hebben tijdens een dialoog op 27 maart 2023 de mogelijkheden voor ...

Binnenkort arriveert de schenking van 100.000 doses vaccins van het merk Sinopharm in Suriname. Het is een geschenk van de overheid van China aan Suriname en de bezending is reeds verstuurd vanuit Beijing. Maandag 28 juni wordt de zending verwacht. Het ministerie zegt al bezig te zijn met de voorbereidingen om het vaccin, nadat het is vrijgegeven, op een veilige manier toe te dienen aan de samenleving. Wanneer het zover is, zal er eerst gestart worden op één locatie, om daarna de vaccinatieplekken uit te breiden naar andere locaties.

Het ministerie laat weten dat er nog niet officieel een vaccinatieplaats is bepaald voor de vaccinaties met de Sinopharm-vaccins. Op social media zijn er bekendmakingen te zien van de plek waar er gevaccineerd zal worden met dit vaccin. Deze berichten komen niet van het ministerie. Er komt nog een officieel bericht vanuit het ministerie van Volksgezondheid van de prikplek.

Het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin, waarvan inmiddels al 185.000 doses zijn toegediend, gaat normaal door en in de komende week zal er meer bekend zijn over het toedienen van het Sinopharm-vaccin. Het ministerie zegt zich hierbij te distantiëren van alle activiteiten die voor de komende week gepland waren met het Sinopharm-vaccin.

De komende week ontvangt het ministerie van Volksgezondheid ook een kleine bezending van het vaccin van Johnson & Johnson dat zal worden onderworpen aan de  inklaringsprocedure en andere processen die nodig zijn voor het gebruik van het vaccin hier te lande.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMaandag Sinopharm-vaccin in Suriname