donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

LVV voorziet Keenswijk woonproject van plantmateriaal voor Prani Yu Dyari-project

lees ook ...

Activiteitenkalender Toeristenmaand

September is de toeristenmaand in Suriname. Hieronder staat de activiteitenkalender van 15 tot en met 17 september 2023. Geniet ze! FRI 15 SEPTEMBER Easy Chinese Cooking & More By Cynthia Hal...

Het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de bewoners van het Keenswijk woonproject in het ressort Nieuwe Grond voorzien van plantmateriaal. Dit initiatief maakt deel uit van het Prani Yu Dyari-project, dat wordt ondersteund door zowel het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij als het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM).

Op vrijdag 14 juli ontvingen de huishoudens groente- en fruitplantjes. Minister Parmanand Sewdien was aanwezig bij de activiteit en heeft persoonlijk enkele erven beplant. Het Prani Yu Dyari-project werd gelanceerd op de 64e verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi, met als doel om tegen zijn 65e verjaardag 65.000 groente- en fruitplantjes in de grond te hebben.

Het project is bedoeld om het planten onder de samenleving te stimuleren, met name bij kinderen, zodat ze van jongs af aan leren hun eigen groenten en gewassen te verbouwen. Minister Sewdien benadrukte dat ondanks de beschikbaarheid van voldoende grond en water in Suriname, er praktisch weinig mee wordt gedaan. Het project heeft als doel het initiatief bij mensen aan te wakkeren om hun erven te beplanten met groenten en fruit, om zo zelfvoorzienend te worden.

Minister Sewdien heeft opdracht gegeven aan de LVV-kantoren in de stad en districten om voldoende plantmateriaal te produceren, zodat iedereen die wil planten voldoende en kwalitatief hoogwaardig plantmateriaal kan ontvangen. Personen die binnen het kader van het Prani Yu Dyari-project plantmateriaal nodig hebben, kunnen contact opnemen met de LVV-kantoren in de stad en de districten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV voorziet Keenswijk woonproject van plantmateriaal voor Prani Yu Dyari-project