donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

LVV verzorgt citrusteelt survey teach-in voor LVV voorlichters

lees ook ...

Santokhi: “Grondconversie garandeert bestaanszekerheid...

Tijdens de recent gehouden Regeringsraad Vergadering (RRV) op woensdag 10 juli 2024 zijn de aanpak van grondconversie, personeelsbeleid en veiligheid besproken. President Chandrikapersad Santokhi riep...

Het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een citrusteelt ‘survey teach-in’ verzorgd voor LVV-voorlichters vallende onder verschillende rayonns en ressortkantoren van de districten Para en Wanica met als doel de teelt van citrus in ons land op te voeren .

Deze groep voorlichters zal een enquêteonderzoek verrichten onder citrustelers teneinde meer duidelijkheid te verkrijgen over onder andere hoeveel citrus, welke soorten of variëteiten en met welke ziekten en plagen citrustelers in de verschillende districten te maken hebben.

Het enquêteonderzoek is onderdeel van het Inter-American Development Bank (IDB)-citrusproject ‘Strenghtening of citrus production in Suriname’ en wordt gecoördineerd door een projectteam, met ondersteuning van de LVV- afdeling Vruchtbomen Onderzoek van DLOAV.

Met de verkregen data moet het voor het projectteam duidelijk worden welke behoefte er bij citrustelers bestaat aan informatie, begeleiding en training, zodat de LVV-voorlichters en trainers vervolgens doelgericht te werk kunnen gaan bij trainingen voor boeren die later dit jaar verzorgd zullen worden.

Deze ’teach-in’ sessie zal ook aan de voorlichters van de districten Saramacca, Marowijne en Commewijne verzorgd worden. In december vorig jaar is er aan de enquêteurs in de districten Coronie en Nickerie reeds een teach-in verzorgd, waarna de survey reeds is uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV verzorgt citrusteelt survey teach-in voor LVV voorlichters