woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
0
(0)

LVV verzorgde training op internationale vrouwendag

lees ook ...

Hoe herken je een valse Valentijn?

Een Valentijn is een geliefde, meestal een persoon die je hart raakt, dat kan ook een bloed verwant zijn, of iemand met een verwante cultuur, ideeën, uiterlijk... Daarom herken ik Santokhi als de Vale...

 In het kader van Internationale dag van de vrouw heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dinsdag in het district Commewijne een tweedaagse training verzorgd in plantvermeerderingstechnieken door tussenkomst van het ressortkantoor Landbouw-Oost. De training is verzorgd aan  vrouwen.

De vrouwen werden wegwijs gemaakt in plantkunde, oculeren, marcotteren, enten en stekken. Zij kunnen de opgedane kennis gebruiken om plantmateriaal aan te maken, en om zelfvoorzienend te zijn. Aan het eind van de training werden er certificaten uitgereikt aan 28 vrouwen door Soerjani Mingoen en onderdirecteur LVV, Ashwien Gangadin.

Assembleelid Mingoen, lid van de vaste commissie van LVV, is ingenomen met de training, en rekent erop dat dit zal leiden tot agro-ondernemerschap.

Mingoen motiveerde de vrouwen om in deze crisistijd hun plek binnen de landbouwsector en het ondernemerschap in te nemen. “Dit is het begin naar jouw zelfredzaamheid en zelfstandigheid toe. Bewaar jouw opgedane kennis niet, maar gebruik en deel het!”, zo sprak zij.

De participanten gaven bij de afsluiting te kennen,  meerdere trainingen te willen volgen, zoals het aanmaken van compost. De onderdirecteur wil zijn best doen, om de wens van de vrouwen te vervullen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV verzorgde training op internationale vrouwendag