woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
0
(0)

LVV start pilot oornummeren van landbouwhuisdieren in Wanica

lees ook ...

Suripop 2024 wordt gelanceerd in Commewijne

Op 29 juni aanstaande worden de nieuwe Suripop-nummers van dit jaar gepresenteerd bij Het Bastion in Commewijne. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname wil ook de districten bet...

Het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is gestart met de uitvoering van een pilotproject Identificatie, Registratie en Traceerbaarheids systeem (IR&T-systeem) die in samenwerking met de Food and Agriculture Organisation (FAO) wordt uitgevoerd. LVV-onderdirecteur Veeteeltkundig Onderzoek en Ontwikkeling, Gerald Tjon A San zegt dat de pilot in het district Wanica wordt uitgevoerd.

Er zijn 30 rundvee- en varkensbedrijven in dit district geïdentificeerd. De eigenaren van deze veehouderijen en kweeklocaties worden geregistreerd. Daarnaast worden de runderen en varkens geïdentificeerd met een uniek oornummer van kunststof, aangeschaft door de FAO. Deze nummers worden, gelet op de aspecten van dierenwelzijn, op de dieren aangebracht door hiervoor opgeleide veeteeltvoorlichters in de ressorten.

Het ministerie verwerkt vervolgens de verkregen gegevens van de individuele dieren en bedrijven in hun datasysteem. Elke diersoort heeft een andere kleur oornummer welke pas na vijf jaar weer vrijkomt. De planning is om de eerste zes maanden na de uitvoering van dit pilotproject landelijk assistentie te verlenen aan bedrijven die nog niet geregistreerd zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV start pilot oornummeren van landbouwhuisdieren in Wanica