donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

LVV start officieel met grenspostbewaking

lees ook ...

Steun voor Kinderombudspersoon: Mijlpaal in Surinaamse kinde...

Het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) en de Jeugdraad Suriname (JRS) hebben onlangs een krachtig pleidooi gehouden voor de invoering van de ontwerpwet Kinderombudspersoon tijdens een bijeenkomst met de ...

Het heeft twaalf jaar geduurd om de afdeling Grenspostbewaking van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) daadwerkelijk te laten functioneren. Het werd een feit op woensdag jongstleden.

Grenspostbewaking moet controle houden op de wet- en regelgeving over de invoer of doorvoer van levende dieren en dier gerelateerde producten. Op die manier wil de regering voorkomen dat dierziekten, plagen etc worden binnengebracht.

Stolkertsijver, Zorg en Hoop internationale luchthaven en Johan Adolf Pengelluchthaven, maar ook Nickerie zijn officiële plaatsen waar men Suriname binnenkomt.

Buitengewone agenten van politie zullen herkenbaar aanwezig zijn op de eerste drie posten volgens dokter Faizal Winis, die onderdirecteur is van de Veterinaire Diensten. Nickerie is nog niet genoemd in deze.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV start officieel met grenspostbewaking