zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

LVV spant kort geding aan tegen Radji Rijst Industrie Stalweide III

lees ook ...

Rijstboeren Nickerie blij met harde regen

De rijstboeren in het district Nickerie zijn blij met de harde regens van de afgelopen dagen. Dit deelde minister Prahlad Sewdien mee aan journalisten voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM), woe...

Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een kort geding aangespannen tegen Radji Rijst Industrie, die bezig is met activiteiten op Stalweide III in Nickerie. Dit terrein van meer dan 200 hectare werd in 2005 aan LVV toegewezen bij beschikking. Echter, het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft het terrein uitgegeven aan de ondernemer.

Minister Parmanand Sewdien verklaarde tijdens een persconferentie na de regeringsraadsvergadering van gisteravond dat LVV geen grondhuur hoeft aan te vragen. Het terrein behoort toe aan de Staat en LVV is een onderdeel daarvan. Gronden worden toegewezen aan ministeries via beschikkingen. Hij legde uit dat het terrein waarop het ministerie is gevestigd, ook bij beschikking aan LVV is toegewezen.

De minister betreurt het dat advocaat Harish Monorath, die namens de Staat had moeten optreden in het kort geding dat is aangespannen door Radji Rijst Industries, dit niet heeft gedaan, terwijl hij advocaat is van GBB. De Staat heeft de zaak tegen de ondernemer verloren, waarbij de rechter heeft bepaald dat een bodemprocedure moet worden gestart.

Sewdien benadrukte dat de koeien geen water meer hebben vanwege de activiteiten van de ondernemer, en er is nauwelijks voedsel over. Een aantal koeien is weggehaald door de boeren, die zeer verontwaardigd zijn over deze situatie. Afgelopen weekend hebben zij hun bezorgdheid geuit bij president Chan Santokhi, die beloofde hen te ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV spant kort geding aan tegen Radji Rijst Industrie Stalweide III