woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

LVV sluit 120-jarig bestaan af met bodemdag exhibitie

lees ook ...

President Santokhi ontvangt update over Antino-goudproject i...

De algemeen directeuren van Nana Resources N.V. en Founders Metals Inc., respectievelijk goudexploratiebedrijven uit Suriname en Canada, hebben op dinsdag 13 februari president Chandrikapersad Santokh...

Ter ere van zijn 120-jarig bestaan heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een expositie geopend die op 5 december – Wereld Bodemdag – werd afgesloten. De tentoonstelling ging van start op maandag 4 december. 120 jaar geleden begon het ministerie als een landbouwproefstation in reactie op een uitbraak van ziekten in de cacaosector.

Professor Stahel richtte het Landbouwproefstation op 4 december 1903 op. Sindsdien leidden experts van de Wageningen Universiteit in Nederland onderzoek op diverse proeftuinen in Suriname, waaronder de Cultuurtuin. Het Landbouwproefstation groeide later uit tot een hoofdafdeling en maakte deel uit van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, samen met andere afdelingen.

Op 5 december, Wereld Bodemdag, verwelkomde het ministerie verschillende scholen om zo vroegtijdig interesse in de landbouw bij jongeren aan te wakkeren. Minister Parmanand Sewdien feliciteerde de gemeenschap en benadrukte het harde werk van zowel het ministerie als de boeren.

Tijdens het evenement spraken onder andere directeur Anand Ramkisoensing van Landbouwkunde, Onderzoek, Afzet en Verwerking, professor Lydia Ori (AdeKUS), en Moenish Persaud (directeur SAC). Jotika Moerahoe hield een bodempresentatie, en de genodigden van dinsdag waren de boeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV sluit 120-jarig bestaan af met bodemdag exhibitie