vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

LVV rondt impactvol klimaatproject af voor landbouwsector

lees ook ...

Dichter S.Sombra kreeg kompe buku voor zijn 85ste jaar

Onlangs 13 februari mocht de bekende Coroniaanse Sranantongo dichter Stanley Slijngard meer bekend als S.Sombra zijn 85ste verjaardag op bijzondere wijze herdenken. De activiteiten van de Sombra Neti ...

Op vrijdag 19 januari werd het “Climate Change Readiness Project for Agriculture in Suriname” succesvol afgesloten door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in samenwerking met de Food and Agriculture Organization (FAO), en gefinancierd door het Green Climate Fund (GCF).

Het afsluitingsmoment werd gemarkeerd door verschillende toespraken, waaronder die van minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), minister Parmanand Sewdien van LVV, evenals vertegenwoordigers van de FAO, Claus-Martin Eckelmann en Arianne de Bye. Tijdens het evenement werden presentaties gegeven over klimaatverandering en de impact ervan op de landbouwsector. Het hoofddoel van dit project was het voorbereiden van de Surinaamse landbouwsector om effectief gebruik te maken van beschikbare financiering om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

De focus lag op het versterken van de capaciteit van het ministerie van LVV en belanghebbenden in de landbouwsector, met specifieke aandacht voor het ontwikkelen van een projectplan voor het Green Climate Fund in de regio Nickerie en de rijstsector. Met de succesvolle afronding van dit project hoopt Suriname beter toegerust te zijn om de uitdagingen van klimaatverandering in de landbouwsector aan te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV rondt impactvol klimaatproject af voor landbouwsector