maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

LVV onderzoekers en voorlichters volgen training over Kobo Toolbox

lees ook ...

Ilonka Elmont foundation stimuleert sportprojecten kinderen...

Om de sportrecreatie in Suriname te bevorderen en de bewustwording van sport en recreatie bij de kinderen met beperking bij te brengen, heeft de Ilonka Elmont Foundation een sportdag georganiseerd. ...

Onderzoekers en voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben recent een basistraining gevolgd over het gebruik van Kobo Toolbox. Deze kosteloos beschikbare software wordt ingezet voor het verzamelen, analyseren en beheren van gegevens ten behoeve van enquêtes, monitoring, evaluatie en onderzoeksprogramma’s via laptops en mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Tijdens de training is de basis gelegd voor het creëren van enquêteformulieren, databeheer en data-analyse bij de onderzoekers. De voorlichters zijn getraind in het digitaal en offline verzamelen en opslaan van data in het veld, die ze op kantoor via internet naar de onderzoekers zullen verzenden.

Er zal een pilot worden uitgevoerd in het district Saramacca, waar de voorlichters een enquête zullen uitvoeren voor het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV). Door de intensieve samenwerking tussen de directoraten Landbouw en DLOAV zal er een digitale database worden opgezet die het ministerie ten goede zal komen.

Deze activiteit wordt uitgevoerd onder supervisie van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met financiële ondersteuning van China in het kader van het project GCP/RLA/234/CPR “FAO-China SSC Program – Response and Recovery to the Impact of COVID-19 on Rural Livelihoods and Food Systems in Countries of the Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) through South-South Cooperation.”

Het hoofddoel van het project is de digitalisering van dataverwerking. Het ministerie erkent het belang van data voor de uitvoering van haar beleid en zal datamanagement via diverse projecten blijven bevorderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV onderzoekers en voorlichters volgen training over Kobo Toolbox