Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

LVV: “Nuttigen van varkensvlees is niet schadelijk”

Geplaatst

op

door

Het eten van varkensvlees is niet schadelijk voor het menselijk lichaam. Dit meldt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) naar aanleiding van berichten die beweren dat het nuttigen van dit vlees niet goed is.  Op een bijeenkomst met ondernemers in de agrarische sector in het district Para heeft de onderdirecteur Veeteelt, Virginia Popken, deze berichten, die onder andere op social media de ronde doen weersproken.

Het is tot nu toe niet bewezen dat er stoffen voorkomen in varkensvlees die schadelijk kunnen zijn voor de mens. Sommige personen zijn wel gevoelig voor bepaalde stoffen die voorkomen in bepaalde vleessoorten. Dat is niet alleen het geval bij vleesproducten, maar ook bij vissoorten die in de volksmond bekend staan als gladde vis, zegt Popken. Volgens haar is varkensvlees per definitie geschikt voor de menselijke consumptie.

Vlees dat ten verkoop wordt aangeboden, moet eerst worden gekeurd voordat wordt overgegaan tot de verkoop. Het is van belang dat na slachting, het vlees wordt getransporteerd, gesneden en opgeslagen volgens de geldende voorschriften. Als de consument het vlees heeft gekocht, moet het zo snel als mogelijk in de koeling worden gedaan of bereid. Het niet op de juiste wijze opslaan of verwerken van vlees kan gevolgen hebben die dan wel schadelijk kunnen zijn voor de mens.

Het directoraat Veeteelt is gestart met het opvoeren van de bewustwording in deze sector. Verschillende boeren zijn de afgelopen periode getraind op de Good Agriculture Practices (GAP), die heel belangrijk zijn om de sector verder te kunnen ontwikkelen. Met de komst van LR-Group in Suriname zullen boeren nieuwe technieken worden bijgebracht in de veeteeltsector, zegt Popken.

Minister Rabin Parmessar deelde het aanwezige publiek mee, dat landen zoals China behoefte hebben aan varkensvlees en dat Suriname hierop zou kunnen inspelen. De bewindsman hoopt dat de boeren hieraan gehoor zullen geven. Het beleid is er daarom ook op gericht de sector naar een hoger niveau te tillen. Het directoraat Veeteelt krijgt onder zijn bewind even veel aandacht als de andere directoraten, beweert de bewindsman.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Rikky

jaja als ze zegt dat het schadelijk is dan koopt niemand meer varkensvlees en kunnen de boeren hun boerderij sluiten en zelf hun varkens opeten. dus ze kan moeilijk zeggen dat het zo is. gelukkig is er geen varkens pest bij d eboeren en ziekten. want dat is wel gevaarlijkAdvertentie

Suriname

Apostel Maldonado bezoekt president Bouterse

Geplaatst

op

door

Apostel Guillermo Maldonado heeft gisteren een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Desi Bouterse. De ontmoeting vond plaats op het presidentieel paleis. De geestelijke leider is in Suriname in verband met de driedaagse Super Natural Encounter. ​​

Maldonado en zijn team hebben tijdens het bezoek aan de regeringsleider zowel voor de president als het land gebeden.  De geestelijk leider heeft al gedurende twee dagen de Surinamers kunnen empoweren om te staan in de kracht van God en de bovennatuurlijke wonderen van Jezus Christus te doen. Voor vandaag is er een gebedsdienst gepland op het Onafhankelijkheidsplein.

Bisschop Steve Meye, die ook aanwezig was tijdens het bezoek aan president Bouterse, zegt dat gedurende twee dagen al diensten gehouden zijn in de Anthony Nesty Sporthal, waar God machtige dingen heeft gedaan. Surinamers zijn welkom op het Onafhankelijkheidsplein om het evenement mee te maken. Meye gelooft dat de glorie van God zal neerkomen op de natie Suriname.

Apostel Maldonado zegt dat er een honger bestaat naar Gods woord, mensen hun leven willen verbeteren en Suriname willen veranderen. Hij wijst erop dat verandering niet mogelijk zal zijn zolang God niet wordt uitgenodigd om het eerdergenoemde te realiseren. Volgens hem moet het geloof van de mensen vergroot worden. Dat is dan ook de reden waarom er een driedaagse geestelijke bijeenkomst gehouden wordt. Maldonado is wereldwijd bekend om wonderen die hij heeft verricht. Hij is in Suriname met zijn eigen muzikale begeleiding.

De Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin, is de organisator van de driedaagse Super Natural Encounter. 

Lees verder

Suriname

Geen assembleevergadering zonder antwoorden regering over Centrale Bank van Suriname

Geplaatst

op

door

Zolang de regering geen antwoorden geeft over de perikelen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zal De Nationale Assemblée (DNA) niet vergaderen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de vergadering over naturalisatie van burgers afgeblazen, omdat de regering nog geen informatie kan verschaffen over de perikelen bij de CBvS.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) had bij aanvang van de vergadering gevraagd waar de informatie van de regering blijft, zoals eerder beloofd was. Ook de schriftelijke informatie die de regering zou toesturen over waarvoor de kasreserve is gebruikt, heeft Simons nog niet ontvangen. 

Minister Soewarto Moestadja, vicevoorzitter van de Raad van Ministers, heeft op de vraag of minister Gillmore Hoefdraad van Financiën alsnog informatie kon verschaffen, meegedeeld dat het niet mogelijk was, omdat zijn collega had afgemeld. De vorige week had Moestadja meegedeeld dat Hoefdraad uitlandig was en in het weekend terug zou zijn. De minister is intussen inderdaad terug, maar was niet in staat om naar het parlement te gaan. 

Na een schorsing is verder afgestemd met de regering. Moestadja deelde mee dat hij contact heeft gehad met president Desi Bouterse. De regering is nog bezig met deze kwestie en kan op een ander tijdstip schriftelijk antwoorden. Hiermee werd geen genoegen genomen.

Wanneer de regering zover is om te antwoorden, zal er weer vergaderd worden, want de kwestie van de CBvS met de stijgende koers is op dit moment het meest belangrijke vraagstuk. Zonder informatie hierover kan er niet verder vergaderd worden. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen