dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(1)

LVV-minister neemt rattenplaag Nickerie serieus

lees ook ...

Nationaal Leger: “Gezamenlijke inzet voor integriteit ...

Het ministerie van Defensie heeft 128 militairen bevorderd naar een hogere rang als erkenning voor hun toewijding en inzet. Volgens minister Krishna Mathoera van Defensie hebben deze militairen deze p...

Al geruime tijd heeft het district Nickerie last van ratten. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) noemt de rattenplaag serieus. Sewdien heeft zich zondag georiënteerd in verschillende gebieden. De assembleeleden Harriët Ramdien, Mohamedsafiek Gowrie (beiden VHP) en enkele boeren hebben een bezoek gebracht aan verschillende arealen in de Henarpolder.

Vanuit het ministerie is eerder bekendgemaakt hoe om te gaan met deze plaag. Boeren zijn ook opgeroepen om zich aan te melden bij de verschillende ressortkantoren in het district om eventuele schade die door ratten is veroorzaakt, door te geven. De districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan, heeft afgelopen week een commissie geïnstalleerd die adviezen en een plan van aanpak moet opstellen om deze plaag die zich voor de tweede keer voor dit jaar in Nickerie manifesteert, op de beste wijze aan te pakken.

De oorzaak van deze rattenplaag wordt gezocht in de vele braakliggende velden die de afgelopen seizoenen vanwege de regen slecht zijn onderhouden, meldt LVV. In samenspraak met de geïnstalleerde commissie en enkele boeren is besloten, als eerste aanzet, een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel te gebruiken tegen de rattenplaag.

Het middel genaamd Rodenticyde zal in bepaalde hoeveelheden op de dammen van de landbouw arealen geplaatst moeten worden om de ratten te bestrijden. Het ministerie zal nu nagaan hoeveel van dit middel nodig is en of de benodigde hoeveelheden wel direct voorradig zijn in ons land. Als dat niet het geval is, zal worden nagegaan hoe snel die kunnen worden binnengehaald. De bedoeling is dat er in het Henarpolder en Wageningen gebied hiermee een start wordt gemaakt, omdat daar de concentratie ratten het grootst is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV-minister neemt rattenplaag Nickerie serieus