donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

LVV-minister geschrokken van situatie cassavefabriek in Suriname

lees ook ...

Bouva: When will we have a finance minister?

During yesterday's discussion of the Production Credit Fund Act, Assembly member Melvin Bouva (NDP) inquired about the Minister of Finance for the hundredth time. The president has yet to choose a new...

“Dit had ik niet verwacht, triest is dit, ik heb er geen woorden voor”. Zo reageert minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bij het aanschouwen van de deplorabele situatie waarin de cassavefabriek in het district Para zich bevindt. De bewindsman bracht op 9 februari, vergezeld van een delegatie van het departement, een bezoek aan deze fabriek. De fabriek is geheel verlaten en er is flink huisgehouden met de machines en overig meubilair.

Een lokaal bedrijf werd gevraagd om assistentie te verlenen om de voordeur te forceren, zodat de delegatie zich toegang kon verschaffen tot de fabriek. Heel wat machines, apparatuur en koperwerk zijn weggedragen en het geheel ziet er zeer verwaarloosd uit. De verantwoordelijkheid van het bedrijf viel onder het ministerie van Financiën, maar sinds kort is het overgeheveld naar het ministerie van LVV.

Het ministerie van LVV zal een algehele inventarisatie plegen en deskundigen inschakelen om alternatieven uit te werken. Cassave is een product met veel potentie, zowel lokaal als internationaal. De huidige fabriek voldoet helemaal niet aan de voedselveiligheidsstandaarden. De minister hoopt op korte termijn met uitgewerkte plannen te komen, om dit gewas verder tot ontwikkeling te brengen.

De cassavefabriek die in 2012 werd geopend middels een schenking van China van US$ 1 miljoen en waar de Surinaamse overheid ook vele miljoenen in heeft geïnvesteerd, is erg kort operationeel geweest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV-minister geschrokken van situatie cassavefabriek in Suriname