maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

LVV-minister bespreekt samenwerking met Waterschap Nederland

lees ook ...

NPS: Opinions have been shared on a number of forums

The invitation to the preliminary discussions to establish a national discourse has also been thanked by the National Party of Suriname (NPS). Up until February 15th, the party was a member of the coa...

Minister Parmanand Sewdien heeft in het kader van drinkwatervoorziening, oppervlakte waterzuivering in de Surinamerivier en waterschappen een bezoek gebracht aan Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij heeft daar met de leiding van het Waternet van gedachten gewisseld in het kader van de bestaande samenwerking op eerdergenoemde gebieden.

Ook met het Overliggend Waterschap – Multipurpose Corantijn Project in Suriname is er een samenwerking. “Die samenwerking willen we uitbreiden en verder uitdiepen. Er zal ook met de deskundigen gesproken worden hoe het bodemwater van Suriname, dat door de jaren heen is vervuild, kan worden gezuiverd. Er is daarvoor assistentie gevraagd hoe dat op te lossen,” zegt de minister.

“Het ging bij deze ontmoeting om het totale waterbeheer,  hoe je omgaat met je waterbronnen en hoe je de kwaliteit gaat beheersen. Ook zullen er mogelijkheden voor trainingen bekeken worden,” zegt Sewdien.

De minister benadrukt dat bij het beheer van waterschappen in zekere mate rekening gehouden zal moeten worden met klimaatsverandering. “Nederland heeft heel veel ervaring daarmee”, aldus minister Sewdien.

Dagelijks bestuurder Sander Mager van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zegt dat partijen zich hebben gebogen over onder andere; kwaliteit en kwantiteit van water, de uitdagingen van klimaatveranderingen en vooral hoe we echt samen kunnen werken aan water.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV-minister bespreekt samenwerking met Waterschap Nederland