donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

LVV lanceert project om markoesa-industrie in Suriname te ontwikkelen

lees ook ...

Geldautomaten ondergaan grote veranderingen

Het lijkt erop dat er enkele opwindende veranderingen op komst zijn voor de geldautomaten (ATM's). Het gebruik van SRD 500 en SRD 200 biljetten in de geldautomaten zal het gemak voor gebruikers vergro...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 28 april het project: ‘Ontwikkeling markoesa-industrie’ gelanceerd. Het doel van dit project is om de markoesa-industrie in Suriname te ontwikkelen en zo ondernemerschap in het land te stimuleren. In samenwerking met het Nationale Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) zal het ministerie financieringsmogelijkheden bieden aan agro-ondernemers die willen deelnemen aan het project.

Minister Parmanand Sewdien gaf aan dat markoesa een product is met veel potentie, waarvan de prijzen op zowel de lokale als buitenlandse markt goed zijn. Het ministerie heeft daarom het initiatief genomen om plantmateriaal aan te maken en agrariërs te voorzien van basisinformatie voor de teelt van markoesa. NOFA zal de agro-ondernemers financieren tot een areaal van een half hectare, zonder onderpand.

Het project is met veel positiviteit van start gegaan en geïnteresseerden kunnen zich registreren bij hun dichtstbijzijnde LVV-kantoor of op de aankomende Agrarische beurs in Live Entertainment Center, voorheen bekend als Flamboyantpark.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV lanceert project om markoesa-industrie in Suriname te ontwikkelen