woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

LVV lanceert project om markoesa-industrie in Suriname te ontwikkelen

lees ook ...

Slagingspercentages vwo gestegen, havo licht gedaald

Dit jaar zijn de slagingspercentages voor het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) gestegen, terwijl die voor het hoger algemeen vormend onderwijs (havo) een lichte daling hebben laten zien....

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 28 april het project: ‘Ontwikkeling markoesa-industrie’ gelanceerd. Het doel van dit project is om de markoesa-industrie in Suriname te ontwikkelen en zo ondernemerschap in het land te stimuleren. In samenwerking met het Nationale Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) zal het ministerie financieringsmogelijkheden bieden aan agro-ondernemers die willen deelnemen aan het project.

Minister Parmanand Sewdien gaf aan dat markoesa een product is met veel potentie, waarvan de prijzen op zowel de lokale als buitenlandse markt goed zijn. Het ministerie heeft daarom het initiatief genomen om plantmateriaal aan te maken en agrariërs te voorzien van basisinformatie voor de teelt van markoesa. NOFA zal de agro-ondernemers financieren tot een areaal van een half hectare, zonder onderpand.

Het project is met veel positiviteit van start gegaan en geïnteresseerden kunnen zich registreren bij hun dichtstbijzijnde LVV-kantoor of op de aankomende Agrarische beurs in Live Entertainment Center, voorheen bekend als Flamboyantpark.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV lanceert project om markoesa-industrie in Suriname te ontwikkelen