vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

LVV komt boeren tegemoet met ploegmachines

lees ook ...

Foodbasket, een manier om de armoede minder schrijnend te ma...

Op 28 mei 2022 lanceerde Food Basket, in samenwerking met The Community Hub, de opening van zijn tweede filiaal. Het eerste filiaal staat op het Veerplein te Meerzorg Commewijne. Het tweede filiaal st...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) komt de boeren onder de projectnaam: ‘meet the farmers’ tegemoet, door in te komen met ploegmachines ter bewerking van hun kostgrond. 

De ploegmachines werken tijdbesparend als het wordt vergeleken met het met de hand en met tuingereedschappen werken. De boeren besparen ook wat geld als ze zelf de ploegmachien inzetten in plaats van iemand daarvoor in te huren. Het gaat om gerepareerde ploegmachines die thans worden ingezet ten behoeve van de boeren.

De boeren zijn in kaart gebracht door de ressort leider en voorlichters van ressort Wanica – A, alwaar de eerste ploegmachines worden ingezet. De voorlichters van het directoraat Landbouw houden zich bezig met het uitvoeren van het project. Er zal ook een monitoring en screening team worden vastgesteld. De boeren zijn bereid om voor de kosten van de nodige brandstof van de machines op te draaien.

Landbouw-directeur, Soedeshchand Jairam, gaf aan dat één van de problemen waarmee de boeren zitten, is het aantrekken of hebben van arbeiders. Zodoende kunnen grote arealen niet bewerkt worden. Daar de ploegmachines nu zijn ingezet, verwachten de boeren wederom een groei in hun aanplant en inkomen. “Dit project is vandaag hier begonnen en we gaan zoveel als mogelijk boeren in land en district proberen tegemoet te komen,” aldus directeur Jairam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV komt boeren tegemoet met ploegmachines