zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

LVV komt boeren tegemoet met ploegmachines

lees ook ...

Minister Sewdien bespreekt uitdagingen voedselzekerheid en d...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onlangs de belangrijkste uitdagingen en plannen van de regering uiteengezet, voortvloeiend uit de regeringsraadvergadering op ...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) komt de boeren onder de projectnaam: ‘meet the farmers’ tegemoet, door in te komen met ploegmachines ter bewerking van hun kostgrond. 

De ploegmachines werken tijdbesparend als het wordt vergeleken met het met de hand en met tuingereedschappen werken. De boeren besparen ook wat geld als ze zelf de ploegmachien inzetten in plaats van iemand daarvoor in te huren. Het gaat om gerepareerde ploegmachines die thans worden ingezet ten behoeve van de boeren.

De boeren zijn in kaart gebracht door de ressort leider en voorlichters van ressort Wanica – A, alwaar de eerste ploegmachines worden ingezet. De voorlichters van het directoraat Landbouw houden zich bezig met het uitvoeren van het project. Er zal ook een monitoring en screening team worden vastgesteld. De boeren zijn bereid om voor de kosten van de nodige brandstof van de machines op te draaien.

Landbouw-directeur, Soedeshchand Jairam, gaf aan dat één van de problemen waarmee de boeren zitten, is het aantrekken of hebben van arbeiders. Zodoende kunnen grote arealen niet bewerkt worden. Daar de ploegmachines nu zijn ingezet, verwachten de boeren wederom een groei in hun aanplant en inkomen. “Dit project is vandaag hier begonnen en we gaan zoveel als mogelijk boeren in land en district proberen tegemoet te komen,” aldus directeur Jairam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV komt boeren tegemoet met ploegmachines