maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(1)

LVV gaat samenwerken met wethandhavers en grenstoezichthouders

lees ook ...

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365

De armoedegrens in Suriname is per december 2021 vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene. Dit is vastgesteld door de in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestu...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft met diverse wethandhavers en grenstoezichthouders die diensten verlenen op diverse punten van landelijke binnenkomst (points of entry) en grensposten, Memoranda of Understanding(MoU) getekend om erop toe te zien dat niet gekeurde plantaardige producten Suriname niet verlaten.

Ook mag slechts door de Dienst Plantenbescherming en Kwaliteitskeuringen (NPPO) van LVV goedgekeurd plantaardig materiaal het land binnenkomen. Op 22 april 2022 tekende de waarnemend directeur van Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV), Anand Ramkisoensing, een MoU met Luitenant-Kolonel Franklin Blokland van de Marine Suriname en Andreas R. Talea, algemeen directeur van NV Havenbeheer Suriname. Vervolgens werd op 26 april een MoU getekend met inspecteur Lloyd Kuhn van de douane en directeur Vijay Chotkan van NV Luchthavenbeheer. Ook met de CEO van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, Paul de Haan, zal binnenkort deze ondertekening geschieden.

Met het tekenen van deze MoU’s streeft het ministerie ernaar om de samenwerking te verdiepen teneinde beter in staat te zijn de plantaardige hulpbronnen en het milieu van Suriname te beschermen tegen de introductie en verspreiding van plantenziekten en plagen. Middels onder andere het uitwisselen van noodzakelijke informatie en deskundigheid tussen de partijen zal er een bijdrage geleverd worden aan het veiligstellen van de voedselzekerheid en het behoud van onze exportmarkten.

Het is de intentie van het ministerie van LVV om ook met het Korps Politie Suriname, de Kustwacht en de Dienst Invoer, Uitvoer en Deviezen controle (Dienst IUD) van het ministerie van EZOTI, een MoU te tekenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV gaat samenwerken met wethandhavers en grenstoezichthouders