zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

LVV doet registratie melkveehouders en monsterafname koeiepoep

lees ook ...

Een eerbetoon aan de legendarische Trena Yellow Birds

Op donderdag 13 juni ontvingen wij met droefheid het bericht van het overlijden van de geliefde voorzitter en mentor van Sportvereniging Yellow Birds, W. Orlando Renfurm. In Yellow Birds stond hij ...

Het Directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is bezig met een registratie van melkveehouders waarbij de veeteeltvoorlichters van het ministerie contact maken met de boeren, waarna zij bezocht worden.

Het gebied Wanica A (Kwatta), waar gestart werd op 17 juli jongstleden, is al afgerond. De veeteeltvoorlichters zijn ingaande 07 augustus 2023 gestart in het gebied Wanica B (Houttuin) en het gebied Wanica C (Santo). In deze twee gebieden zullen zij tot en met 31 augustus 2023 de melkveeboeren registreren en monsters van de faeces van het melkvee afnemen.

Naar zeggen van Reshma Ghogli, Veeteeltdeskundige, verloopt de registratie vlot. “De boeren zijn positief en werken mee aan het onderzoek,” zegt zij. Indien de boeren de voorlichters niet kunnen ontvangen op hun bedrijf, vragen zij om de potjes waarin de faeces verzameld wordt achter te laten en verzamelen zij de faeces zelf. Deze worden vervolgens opgehaald door de veeteeltvoorlichters en van een etiket voorzien om vervolgens in het veterinair laboratorium geanalyseerd te worden op eventueel voorkomende parasieten.

Op de melkveebedrijven worden ook Global Positioning System (GPS) punten aangebracht, waarmee het directoraat Veeteelt een digitale kaart zal vervaardigen waarop af te lezen zal zijn waar de melkveebedrijven zich bevinden. Het invullen van het enqueteformulier verloopt ook vlot.

Uit de registratie is gebleken, dat de meeste melkveehouders minder dan 10 koeien hebben. Zij zijn ook geen fulltime melkveehouders, maar doen het voor hobby of als bezigheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLVV doet registratie melkveehouders en monsterafname koeiepoep