zondag 28 november 2021
31 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
1
(1)

Luchtverkeersleiders heffen actie op; torenhoge verhogingen onverantwoord

lees ook ...

Illegale vissers teisteren Bigipan

door Seshma Bissesar Bigipan in Nickerie wordt geteisterd door illegale vissers. Deze vissers doen aan fuikvisserij in het Bijzonder Beheersgebied dat enorm populair is onder toeristen vanwege de d...

De actie van de luchtverkeersleiders is opgeheven. Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich maandag samen met de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca) gebogen over de vraagstukken van deze vakorganisatie. Het proces tot verbetering van de rechtspositie was een heet hangijzer bij de bespreking.

Er zijn tussen partijen afspraken gemaakt om te geraken tot oplossingen. De afgesproken termijn, die met ruim drie weken overschreden was, is nu verruimd met ongeveer een maand. Het staatshoofd, vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele ministers hebben aangegeven dat het begrijpelijk is dat luchtverkeersleiders behoefte hebben aan verbetering van hun rechtspositie.

Ook is er vanuit de regering aangegeven, dat groepen er rekening mee dienen te houden dat torenhoge verhogingen niet verantwoord zijn. Abrupte loonsverhogingen zullen averechts werken op de economie. Verder heeft de regeringsdelegatie ook onder de aandacht van haar gesprekspartner gebracht, dat er anderzijds ook wordt gewerkt aan het herstellen van de economie binnen de komende drie jaar.

De acties van de bond zijn nu opgeheven en partijen zullen verder in dialoog treden en werken aan oplossingen voor de vraagstukken waarmee de luchtverkeersleiders kampen. Vanuit de Satca zijn er ook voorstellen gedeponeerd die zullen bijdragen aan het verhogen van de inkomsten. Bij de meeting is afgesproken dat partijen op 15 oktober weer bij elkaar komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLuchtverkeersleiders heffen actie op; torenhoge verhogingen onverantwoord