Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Luchtruim Suriname sluit na eerste bevestigde coronageval

Geplaatst

op

Breaking News

Vicepresident Ashwin Adhin heeft zojuist in De Nationale Assemblee bekendgemaakt dat het eerste geval van het coronavirus in Suriname is bevestigd. De persoon heeft een reisgeschiedenis uit Rotterdam en Delft. Het geval is rond kwart voor drie ‘s middags bevestigd, zegt de vp.

Reizigers worden vanaf morgen, 14 maart, niet meer toegelaten tot het Surinaamse grondgebied. Na 30 dagen wordt dit besluit geëvalueerd en zal worden besloten of de sluitingstermijn wordt verlengd. De beslissing is genomen na afstemming met president Desi Bouterse.

Volgens de vp is de persoon op 11 maart naar Suriname afgereisd. In eerste instantie werd de persoon geïdentificeerd als vermoedelijk geval. Er zijn testen afgenomen en die bleken positief. Onlangs zijn de patiënt en de familie op de hoogte gesteld van het resultaat.

De vp meldt dat er eveneens maatregelen worden genomen om het risico van verspreiding in de gemeenschap in te dammen. De patiënt zal voorlopig thuis in quarantaine blijven en in de gaten gehouden worden. Als de situatie mocht verslechteren zal de patiënt in het Wanica ziekenhuis worden opgenomen.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Blaka
vrijdag 13 maart 2020 20:59

Wie niet moet werken kan lekker vakantie vieren die daar op vakantie zijn. Wie moet werken zit vast. Waar kan jr het beste vast zitten op vakantie de binnenlanden daar is geen corona lekker in het oerwoud leven van landbouw vis en vee.

Hopelijk komt er snel een medicijn anders….. wo dede.

Vrouw joosje
vrijdag 13 maart 2020 21:42

Mijn God mi Gado mi Jezus. Wat gebeurt er. Laten we bidden. Ik wil nog niet dood. Erger om je landgenoten te zien sterven om een virus. Mensen wie kan helpen. Als ding datra waar zijn jullie. Komen jullie ons helpen.

test
zaterdag 14 maart 2020 15:34

test

Pomba
zaterdag 14 maart 2020 17:51

Pff lekker belangrijk … dood gaan we allenmaal !!!

Say
zondag 15 maart 2020 05:36

@vrouw Joosje

Waarom is iedereen bang om naar het paradijs te gaan. Toch een sprookje???

Vrouw joosje
zondag 15 maart 2020 06:33

@say geloof jij nog in sprookjes? Ik allang niet meer. Je lijd eerst voordat je sterft. De mensen stikken. Krijgen geen lucht.een vreselijke dood wat die corona met je kan doen als het je verslaat. Lijkt me erg.Advertentie

Suriname

Eid ul-Adha in Suriname

Geplaatst

op

Cows 4450943 960 720

Eid Ul-Adha, ook wel het offerfeest genoemd, is een feest dat jaarlijks door de muslim gemeenschap wordt gevierd in Suriname. Hierbij herdenken zij dat de profeet Ibrahim van God zijn zoon moest offeren.

De profeet Ibrahim werd nog net op tijd door God gestopt. God had gezorgd voor een ram die de profeet in de plaats van zijn zoon moest offeren. Maar de gehoorzaamheid van de profeet was getest en hij had de zware test glansrijk doorstaan. Op deze dag worden er runderen of schapen geslacht als herdenking aan de ram waarin God had voorzien. En uit dankbaarheid wordt er vlees verdeeld onder hen die het nodig hebben. Het verdelen van vlees zal vooral dit jaar voor vele gezinnen die te lijden hebben onder de gevolgen van de Covid-19 en de financiële crises een zegen zijn.

Eid Ul Adha is een nationale vrije dag in Suriname, die gelijk is gesteld aan de Zondag en wordt dit jaar gevierd op 31 juli.

culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..CLO-Leider Hooghart teleurgesteld in Miskin: “Ik heb hem altijd ondersteund”

Geplaatst

op

Img 6e764416fe08 1

Acht van de veertien bestuursleden van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), hebben een motie van wantrouwen tegen voorzitter Hooghart aangenomen.

De uiteindelijke wens van het 8-tal is om binnen drie maanden een nieuwe leider te kiezen voor de landsdienarenvakbond.
Hooghart zegt de motie niet te hebben gezien en geeft aan dat de voorzitter niet door een motie van wantrouwen afgezet kan worden.

“Als je vindt dat je het vertrouwen hebt opgezegd in de voorzitter dan moet jij opdonderen. Wat hebben ze ooit gedaan?” Vraagt Hooghart zich af.
“Een bende verraders die wil vreten uit de vleespotten van de VHP.”

Over Michael Miskin, die tot voor kort nog Hooghart’s vertrouwsman was zegt hij; “Ik heb hem altijd ondersteund. Zelfs in de tijd dat de toenmalig president Bouterse hem niet meer wilde handhaven in het kabinet, heb ik achter hem gestaan. Nu de rest van het bestuur dit doet sta je tegenover mij, dan ben jij hoofdmatador verrader”.
Hooghart benadrukt,
“Ik heb hem altijd gezegd dat hij na mij de voorzitter zal worden. Maar hij vindt dat hij oud en blind wordt. Dus hij wil nu al aanzitten, maar dan verkoop je je vriend toch niet?”

Img 83dd024f5e1a 1
Micheal Miskin

Hooghart die formeel tot 2022 aanzit als voorzitter van de CLO, heeft zaterdag vervroegde verkiezingen aangekondigd. Deze zullen in december worden gehouden. Hooghart geeft aan zich herkiesbaar te stellen.
“Als ze het bestuur willen overnemen, moeten ze vechten en a feti no sa keba; wi o feti te na einde. Meki den kon mi e wakti den. Laten de verraders met een tegenlijst komen dan kom ik met de mijne. We zullen zien wie gaat winnen”. aldus de duidelijk geïrriteerde Hooghart.

Culturu.com—Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen