Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Luchtruim Suriname sluit na eerste bevestigde coronageval

Geplaatst

op

Breaking News

Vicepresident Ashwin Adhin heeft zojuist in De Nationale Assemblee bekendgemaakt dat het eerste geval van het coronavirus in Suriname is bevestigd. De persoon heeft een reisgeschiedenis uit Rotterdam en Delft. Het geval is rond kwart voor drie ‘s middags bevestigd, zegt de vp.

Reizigers worden vanaf morgen, 14 maart, niet meer toegelaten tot het Surinaamse grondgebied. Na 30 dagen wordt dit besluit geëvalueerd en zal worden besloten of de sluitingstermijn wordt verlengd. De beslissing is genomen na afstemming met president Desi Bouterse.

Volgens de vp is de persoon op 11 maart naar Suriname afgereisd. In eerste instantie werd de persoon geïdentificeerd als vermoedelijk geval. Er zijn testen afgenomen en die bleken positief. Onlangs zijn de patiënt en de familie op de hoogte gesteld van het resultaat.

De vp meldt dat er eveneens maatregelen worden genomen om het risico van verspreiding in de gemeenschap in te dammen. De patiënt zal voorlopig thuis in quarantaine blijven en in de gaten gehouden worden. Als de situatie mocht verslechteren zal de patiënt in het Wanica ziekenhuis worden opgenomen.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Blaka
vrijdag 13 maart 2020 20:59

Wie niet moet werken kan lekker vakantie vieren die daar op vakantie zijn. Wie moet werken zit vast. Waar kan jr het beste vast zitten op vakantie de binnenlanden daar is geen corona lekker in het oerwoud leven van landbouw vis en vee.

Hopelijk komt er snel een medicijn anders….. wo dede.

Vrouw joosje
vrijdag 13 maart 2020 21:42

Mijn God mi Gado mi Jezus. Wat gebeurt er. Laten we bidden. Ik wil nog niet dood. Erger om je landgenoten te zien sterven om een virus. Mensen wie kan helpen. Als ding datra waar zijn jullie. Komen jullie ons helpen.

test
zaterdag 14 maart 2020 15:34

test

Pomba
zaterdag 14 maart 2020 17:51

Pff lekker belangrijk … dood gaan we allenmaal !!!

Say
zondag 15 maart 2020 05:36

@vrouw Joosje

Waarom is iedereen bang om naar het paradijs te gaan. Toch een sprookje???

Vrouw joosje
zondag 15 maart 2020 06:33

@say geloof jij nog in sprookjes? Ik allang niet meer. Je lijd eerst voordat je sterft. De mensen stikken. Krijgen geen lucht.een vreselijke dood wat die corona met je kan doen als het je verslaat. Lijkt me erg.Advertentie

Suriname

Suriname heeft bijna geen quarantaineplekken meer

Geplaatst

op

Jerry Slijngard 1

Personen die positief zijn getest en a-symptomatisch zijn, zullen niet in ziekenhuizen worden opgevangen, maar in alternatieve locaties. De zaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken wordt ingericht als quarantaineruimte. “Het is niet dat wij ze niet willen blijven verzorgen, maar wij kunnen zo niet door blijven gaan”, legde Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) uit. In een korte periode is het aantal positief geteste personen toegenomen van 10 naar 90.

Slijngard weet dat wij het als samenleving veel beter kunnen doen. “Als we zo door blijven gaan, moeten wij overgaan op andere quarantaineruimtes waarbij u niet meer in de watten wordt gelegd, maar zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. En ook de familie zal moeten inkomen.”

Bij elke persoon die positief is getest, volgt er een proces van contact tracing. “Er zijn nu vier teams belast met de contact tracing, maar ook dit houden zij niet vol”, zegt Slijngard. Patiënten en hun contactpersonen moeten worden opgehaald door anderen, die daarbij hun gezondheid op het spel zetten. “Er zijn nu mensen in de frontlinie die tijdens het uitoefenen van hun werk ziek zijn geworden en positief getest zijn.”

Quarantaineruimtes vol

Nu raken de quarantaineruimtes vol. Er zijn op dit moment ruim 170 personen in quarantaine en zij zijn geen repatrianten. “Het is dus goed om ons te houden aan de maatregelen die zijn opgegeven door het ministerie van Volksgezondheid.” Wat ook zorgen baart is het aantal illegalen dat naar Suriname komt. Zij infecteren daardoor ook hun leefgemeenschappen. Als ook deze leefgemeenschappen doorgeven dat er illegalen het land binnen zijn gekomen, helpen zij de verspreiding van COVID-19 onder controle te houden. Vanaf maandag 8 juni gelden verscherpte lockdownmaatregelen die twee weken van kracht zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Lockdown in Suriname ingaande maandag voor twee weken verscherpt

Geplaatst

op

Daniëlle Veira, Directeur Van Het Directoraat Nationale Veiligheid. Beeld Youtube

De lockdown in Suriname wordt vanaf maandag 8 juni verscherpt. Dit heeft Daniëlle Veira van het nationaal managementteam COVID-19 gisteren bekendgemaakt tijdens de live COVID-19 persupdate.

De verscherpte maatregelen gaan maandag in en gelden twee weken, dus tot en met 22 juni. Er wordt later een persbriefing gehouden, waarin nader zal worden ingegaan op de verscherpte maatregelen. Verscherping van de maatregelen is noodzakelijk, omdat gebleken is dat er nog te veel personen over straat zijn, zei Veira.

Verantwoordelijkheid

“Het staat niet op ons voorhoofd wie wel of niet besmet is. Ik en u, we zijn nu beiden potentiële dragers van het virus”, zei Veira. Het leek erop alsof alles gisteren normaal doordraaide.

Omdat de samenleving haar gedrag niet heeft aangepast, zullen de lockdownmaatregelen verder worden verscherpt naar een total lockdown, waarbij ook essentiële diensten zullen werken met een minimale bezetting. Ook zullen zij opnieuw worden gecategoriseerd. De ondernemingen in het binnenland zullen voor twee weken worden stopgezet. De maatregelen die betrekking hebben op winkelen en deelname aan de openbare weg worden ook herzien. “Met de total lockdown moet voorkomen worden dat de samenleving massaal ziek wordt. De verspreiding van het virus moet beheersbaar blijven”, aldus Veira.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen