dinsdag 30 mei 2023
26.3 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Luchtruim Suriname gedeeltelijk opengesteld

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

De grens via de lucht wordt partieel geopend voor personenverkeer, mits wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen die specifiek gelden voor het land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is. Deze informatie deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid met de samenleving. Het luchtruim was enige tijd gesloten, vanwege de uitbraak van het Covid-19-virus.

De bewindsman heeft aangegeven, dat detailinformatie wordt verstrekt aan de desbetreffende actoren in de luchtvaartsector. “Het mag duidelijk zijn dat de regering u in de gelegenheid wilt stellen om op een veilige en verantwoorde wijze buitenlandse trips te maken. Dit natuurlijk conform de protocollen. Daarom vraag ik u zich zo omstandig mogelijk te laten informeren indien u plannen hebt om te reizen,” zei de minister van Volksgezondheid verder.

Ramadhin heeft zondag, namens president Chan Santokhi, de maatregelen voor de komende twee weken aangekondigd. De avondklok van 22:00 uur tot en 05:00 uur is van kracht in de periode 9 tot en met 22 november.

De president zal dan nieuwe maatregelen aankondigen. Velen verwachten verdere versoepeling in verband met de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname op 25 november. Ook naar de kerstdagen toe wordt verdere versoepeling verwacht. Echter kan dit alleen als burgers zich houden aan de door de overheid vastgestelde maatregelen zoals de sociale afstand.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLuchtruim Suriname gedeeltelijk opengesteld