Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Luchtruim Suriname gedeeltelijk opengesteld

Geplaatst

op

Slm Airbus

De grens via de lucht wordt partieel geopend voor personenverkeer, mits wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen die specifiek gelden voor het land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is. Deze informatie deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid met de samenleving. Het luchtruim was enige tijd gesloten, vanwege de uitbraak van het Covid-19-virus.

De bewindsman heeft aangegeven, dat detailinformatie wordt verstrekt aan de desbetreffende actoren in de luchtvaartsector. “Het mag duidelijk zijn dat de regering u in de gelegenheid wilt stellen om op een veilige en verantwoorde wijze buitenlandse trips te maken. Dit natuurlijk conform de protocollen. Daarom vraag ik u zich zo omstandig mogelijk te laten informeren indien u plannen hebt om te reizen,” zei de minister van Volksgezondheid verder.

Ramadhin heeft zondag, namens president Chan Santokhi, de maatregelen voor de komende twee weken aangekondigd. De avondklok van 22:00 uur tot en 05:00 uur is van kracht in de periode 9 tot en met 22 november.

De president zal dan nieuwe maatregelen aankondigen. Velen verwachten verdere versoepeling van de maatregelen in verband met de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname op 25 november.

Ook naar de kerstdagen en de jaarwisseling toe wordt verdere versoepeling verwacht. Echter kan dit alleen als burgers zich houden aan de door de overheid vastgestelde maatregelen zoals de sociale afstand.

Culturu.com

 

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ormskerk
dinsdag 10 november 2020 11:59

“Velen verwachten verdere versoepeling van de maatregelen in verband met de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname op 25 november.”

Er is op 25 november niks te vieren voor de gewone man en vrouw.
Wij zijn de afgelopen 10 jaar onder bouterse financieel beroofd, belogen, belazerd, voor de gek gehouden enzv
Santohki had een eerlijke, beschaafd, menselijke regering beloofd. Maar nee hoor Santohki blijkt dezelfde boeven, nepotische, familie, eigen vrouw regelstreken als bouterse te hebben.
En nog erger. De halve ministersploeg is familie van elkaar. Soort regelt soortgenoten.
Vuil achterlijk geboefte!!

Ronny Hooikamp
dinsdag 10 november 2020 15:37

Maar wat hebben die mensen dan verkeerd gedaan ?
Het is toch logisch als half Suriname onbetrouwbaar blijkt dat je voorlopig mensen op posten zet waarvan je weet dat ze de boel niet belazeren.
Het zou fijn zijn als je bewijst wie er van de mensen dan geboefte is ?
Zomaar wat roepen doen er al zoveel.
Het enige dat wel bewezen kan worden is dat Bouterse 10 jaar lang bezig is geweest Suriname te beroven en op grote achterstand heeft gezet.
Er roepen hier veel mensen zomaar dingen, graag keiharde bewijzen en niet alleen opsteek praatjes.

Bryan
woensdag 11 november 2020 10:58

@Ronny Hooikamp. Dat er geboefte in de regering zitten moet ik Ormskerk gelijk geven. Neem nou die kontdraaier Ramdin. Eerst de vhp de.rug toekeren ten gunste van NDP en nu wordt deze onbetrouwbare karikatuur beloond door een president met een gespleten tong. Neem nou de broer, zoon en dochter van Brunswijk. Zijn deze toneelspelers nou zo hoogbegaafd dat de 1 directrice wordt van NVB en de ander DC? om niet te spreken van LEO…. Suriname heeft zich nu het predicaat van LACHERTJE VAN DE WERELD aangemeten. En dan een VP die evenals bouterse veroordeeld is dus geen schoon bewijs van… Lees verder »

Suriname

De Link voor de Srefidensi Bonus is Bekend!!!

Geplaatst

op

Srd (1)

Hieronder volgt een bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie voor de Srefidensibonus voor de Surinamers die in geen van de genoemde categorien vallen. Deel het alstublieft en zegt het voort!

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vandaag de registratielink voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe gelanceerd. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Ministerie.

Deze online registratie is NIET van toepassing op de volgende categorieën:

Personen jonger dan 21 jaar
AOV’ers
Personen die reeds financiële bijstand genieten
Ambtenaren
Personen in dienst bij overheidsinstellingen
Personen in dienst van parastatalen
Personen werkzaam bij particuliere bedrijven
Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme
Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en
Cultuur

Dit, omdat de financiële tegemoetkoming voor bovengenoemde categorieën samen met het maandelijks loon of de uitkering wordt gestort.

Alle andere personen zullen zich via onderstaande link kunnen registreren:

https://financien.sr/srefidensi/enveloppe/

Let wel, dat personen die meer dan SRD 12.500,- bruto per maand verdienen geen financiële tegemoetkomingen ontvangen.

 

Tot zover de bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie link voor de Srefidensi Bonus  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen