zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
0
(0)

Luchtruim in december gesloten voor Cuba en Haïti

lees ook ...

Dc Linga: “Suriname gaat door diep dal en bevolking he...

Districtscommissaris (dc) Erwin Linga van het bestuursressort Boven-Coppename in het district Sipaliwini, vindt dat nationaal gevoel bij de herdenking en viering van Srefidensi nationaal aangewakkerd ...

Voor de maand december heeft de regering alle inkomende vluchten uit Cuba en Haïti stopgezet. Dit deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid de samenleving mee tijdens de regeringspersconferentie op donderdag 3 december 2020. Dit besluit is genomen omdat de passagiers uit deze landen vanwege zich voordoende problemen aan een evaluatie onderworpen zullen worden.

De minister zegt dat de lijnverbindingen met Nederland en Miami (via Georgetown) wel gewoon doorgaan. Er zal gewerkt worden met een classificatie van de situatie in Cuba en Haïti welke wekelijks zal worden aangepast. Er zullen, afhankelijk van de situatie in die landen, specifieke voorwaarden worden gesteld voor de passagiers die willen reizen naar Suriname.

Suriname is door de International Health Regulation (IHR) van de World Health Organisation (WHO) geclassificeerd als een land met sporadische gevallen of clustercases. Dit  is veel gunstiger dan de community transmission waarin Suriname zich voorheen bevond. De huidige fase van sporadische gevallen is de reden geweest voor de autoriteiten om het luchtruim partieel open te stellen. Hieraan zijn echter strenge voorwaarden verbonden waar een ieder zich aan moet houden.

De COVID-19 situatie in Suriname is nu  onder controle. Van de personen die de laatste tijd getest zijn, waren er 1 tot 4 procent covid positief. Tot donderdag waren er 7 actieve gevallen. 117 personen in totaal hebben het leven gelaten ten gevolge van COVID-19 en vanwege de partiële opening van het luchtruim zaten er tot donderdag 1550 personen (niet positief) in quarantaine en acht personen waren in isolatie in  verpleeginstellingen. Tot donderdag telde Suriname in totaal 5320 positief geteste personen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLuchtruim in december gesloten voor Cuba en Haïti