Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Luchtbrug Nederland Suriname

Geplaatst

op

Klm Embraer 0

Tijdens de statement van president Santokhi gisteren gaf hij met betrekking tot de armoedebestrijding onder andere aan dat in het kader van de armoedebestrijding de Minister van Financiën middelen ter beschikking zal stellen ter bestrijding van armoede. De Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is met een speciaal armoedebestrijdingsbeleid bezig en de Minister van Arbeid met de werklozenregistratie.

De president benadrukte dat er zal voor worden gezorgd dat de steun, waaronder van gezonde producten voorziene voedselpakketten bij de juiste mensen terechtkomt en dat de voedselvoorziening ondanks de gesloten grenzen, gegarandeerd blijft. Hij bemoedigde de bevolking om vooral gebruik te maken van de gezonde groente en fruit die de Sranan Gron ons biedt. De markten zullen speciaal hiervoor open blijven, met inachtneming van de Covid maatregelen, behalve tijdens de lockdown in het weekend.

Wat buitenlandse Covid hulp betreft zei de President, dat de goede relaties die deze regering heeft met andere naties als direct gevolg heeft dat wij van alle kanten steun krijgen. Er is extra hulp vanuit Mexico, Nederland, China en de Verenigde Arabische Emiraten en Marokko onderweg in de vorm van materiaal en extra gelden. Eerder had Nederland al corona hulp ter waarde van drie en een half miljoen euro toegezegd aan Suriname. De prioriteitenlijsten zijn in verband met deze toezegging al naar Nederland verzonden. Er lijkt een echte luchtbrug tot stand te komen tussen Nederland en Suriname, want er komt ook nog een groep van specialisten, verpleegkundigen en technisch personeel naar Suriname. De President zei verder dat ook de Europese unie ons heeft gevraagd aan te geven welke hulp wij nodig hebben. “Dit zijn de positieve effecten van het feit dat er een democratisch internationaal gerespecteerde regering aanzit in Suriname”, zei President Santokhi. – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Surinamer
maandag 31 augustus 2020 18:24

Eindelijk hoor ik goede dingen van de president

Zwartje
dinsdag 1 september 2020 01:09

Kijk nu, een excellente president laat excellente dingen tot stand komen. De beste Pres ever. Ben trots op Santokhi.

Ricardo
dinsdag 1 september 2020 01:32

Goeden avond lezers,bijdeze geef ik persoonlijk mijn mening wie boos wordt hangd van hun zelfe af,teweten vandaag aande dag word er hulp geschongken van uit nederland met artsen rn verpleeg kundegen en wat is de ruil daarvoor,in het beginne kin nederland surinane niet onder steunen maar nu dat santoki er is wel. Laaten wij elkander niet voor de gek houden alles dat nederland voor ons nu gaat doen is er wat dat nederland nodigheefd om de hoek dus kijken jullie naar de verrader. Waarom geven zij niet uit wat die zestigjaren plan in houd ze gebruiken ons.Sorry dat ik het… Lees verder »

Bianca
dinsdag 1 september 2020 06:27

Ik wordt liever gebruikt door nederland dan niet door de vorige regering onder leidng van D. Bouterse. Want zij hebben Suriname leeggeplunderd, economisch vernietigd, sociaal beschadigd. En deze Bouta wil komen schreeuwen over de witte mensen. Liever wordt je verraden door je vijand en niet door je eigen vriend. En dat is Bouta. Een vriend, die velen van jullie dachten, en hun handelingen is velen malen kwaadaardiger geweest, dan die vijanden ( die witte mannen). Gelukkig is er een President, die dit land Su, mogelijk kan redden. En dit dankzij hulp van Nederland en andere landen. Goed werk, President Chan… Lees verder »

Mouke
dinsdag 1 september 2020 06:49

Ik weet het niet meer wie ik moet geloven. Duidelijk zien we dat vriendjes politiek vormen aan begint te nemen. Het is stuivertje wisselen nu. Ze zullen vrienden en familie van de vorige weg en nu zetten ze hun familie en vrienden op posten die cruciaal zijn essentieel zijn belangrijk zijn dicht bij het geld. Daar heb ik twijfels over. Het volk kan het veel beter hebben. Mensen zijn in armoede geboren hun heel leven hard gewerkt en sterven toch in armoede. Wie zal Suriname verlossen. Wie zal je juiste Jacob zijn de vverlosser om Suriname te redden…het land Suriname… Lees verder »

Simone
dinsdag 1 september 2020 18:46

Hij moet nog inkomen geef die man de kans zijn werk te doen en heb vertrouwen alles komt terechtAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen