Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Lozingen in Commewijne worden opgeschoond

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C) is bezig met het opschonen van lozingen in het district Commewijne. Er is vooral in de kustvlakte gewerkt. Genoemd worden onder andere de ressorten Meerzorg, Nieuw – Amsterdam, Alkmaar en Tamanredjo. De lozingen te Margaretha en Bakkie moeten nog opgeschoond worden. 

De werkzaamheden zijn in april 2019 aangevangen en worden uitgevoerd door de hoofdaannemer Djojo Bedrijven Groep N.V., die samenwerkt met enkele lokale onderaannemers. Het ministerie van OWT & C controleert de werkzaamheden.

Volgens aannemer Enrique Ralim, algemeen directeur van Djojo Bedrijven Groep N.V, is tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden gestuit op zaken die stagnerend hebben gewerkt. Zo is er bijvoorbeeld op een berm gebouwd, waardoor de aannemer de lozing niet kon ophalen. Nagegaan wordt hoe deze kwestie aan te pakken.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
glenn

maar goed ook. om overstromingen aan te gaan..het water moet weg stromen anders is Suriname blankAdvertentie

Suriname

Eerste Surinaamse busterminals officieel in gebruik genomen

Geplaatst

op

door

Vandaag mocht de Surinaamse samenleving de eerste drie busterminails in gebruik nemen. Deze staan aan de Dr.Sophie Redmondstraat ter hoogte van de lokatie waar men vroeger als ondrobon kende.

Lees verder

Suriname

President Bouterse brengt bezoek aan Brokopondo

Geplaatst

op

door

President Desiré Delano Bouterse heeft een werkbezoek gebracht aan het district Brokopondo. Hij bracht een bezoek aan de dorpen Marshallkreek, Klaaskreek en Drepada, op woensdag 13 november 2019. Het staatshoofd heeft tijdens zijn bezoek van gedachten gewisseld met plaatselijke bewoners en nam notitie van de knelpunten die de dorpsbewoners te berde brachten.

Het Staatshoofd werd bij aankomst in het district Brokopondo welkom geheten door de schooljeugd. Daarna bekeek hij de vorderingen van de werkzaamheden aan het weggedeelte dat loopt naar de rivier. In de vergaderzaal werden de knelpunten door de bewoners van Marshallkreek aan de president voorgehouden. Het dorp Klaaskreek kwam daarna aan de beurt. De plaatselijke bevolking gaf het staatshoofd te kennen dat ze graag aan ondermeer kippen- en varkensteelt wil doen. Ook is de wens te kennen gegeven om het gebied verder uit te breiden. President Bouterse gaf aan dat samenwerken belangrijk is om ontwikkeling tot stand te brengen. Hij hield de bewoners voor dat er ook gekeken moet worden aan andere vormen van werkgelegenheid, dan alleen het werken in de goudsector. De president noemde de dorpen Apetina als Kapasikele als voorbeeld, waar door samen te werken grote prestaties zijn neergezet. Te Klaaskreek beloofde de president dat voor de bewoners onder meer trainingen komen, om het gebied naar grotere hoogten te tillen.

Tijdens zijn bezoek aan het dorp Drepada deed de president de toezegging, dat het waterprobleem wordt opgelost. Ook het sportveld wordt in orde gemaakt en de leslokalen afgebouwd. Binnen korte tijd zal een bus worden ingezet om kinderen naar school te vervoeren. De plaatselijke bewoners hebben tijdens de ontmoeting met de president hun bezorgdheid geuit, met betrekking tot de uitgifte van een concessie voor goudwinning aan een bedrijf. De bewoners hebben aangegeven dat het dorp binnen het concessiegebied ligt en zij op basis daarvan voor problemen vrezen. Het staatshoofd heeft verzekerd dat het dorp zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Ook hier benadrukte president Bouterse dat het noodzakelijk is dat alle burgers hun handen ineenslaan om de broodnodige ontwikkeling te realiseren.

Lees verder

Meest gelezen

X