dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(3)

Loyaliteit Bouterse in leger, minister Defensie: “Militairen zijn professioneel”

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

Minister Krishna Mathoera van Defensie verwacht dat de dag van 20 december 2023, de dag waarop de uitspraak in het hoger beroep van de 8-decemberzaak wordt verwacht, een normale dag zal zijn. Het ministerie van Justitie en Politie heeft tot op heden geen verzoek ingediend voor ondersteuning van het leger in de ordehandhaving. De politie zal de normale veiligheidsmaatregelen treffen die altijd worden genomen bij deze zaak.

Er is onlangs een rapport over een dreigingsanalyse van de zitting van 20 december, opgemaakt door de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC) van het Korps Politie Suriname (KPS), uitgelekt op social media. Daarin staat onder andere dat er nog steeds loyalisten van Desi Bouterse in het Nationaal Leger zijn, terwijl ook een grote groep ex-militairen zich loyaal opstellen tegenover de oud-bevelhebber.

Minister Mathoera benadrukt dat er in de samenleving mensen zijn die Bouterse steunen, ook binnen het leger. “Maar onze militairen zijn professioneel. Ze doen hun werk naar eer en geweten. Tot nu toe, in de afgelopen 3,5 jaar, is geen enkel opdracht door een militair geweigerd.”

De minister heeft ook contact met de ex-militairen en komt op voor hun belangen. “Er wordt bewust paniek gezaaid in de samenleving. De openbare orde en veiligheid ligt in handen van Juspol voor 20 december en alle andere dagen. Als er een beroep op het leger wordt gedaan, ondersteunen we dan ook.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLoyaliteit Bouterse in leger, minister Defensie: "Militairen zijn professioneel"