donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
4
(1)

Loting brengt uitkomst bij toelating kaderopleiding overheid

lees ook ...

Wereld hartdag

Vandaag, 29 september is het Wereld hart dag(World Heart Day). Wereldhartdag of de 'Internationale Dag van het Hart' wordt sinds het jaar 2000 door de World Heart Federation op 29 september georganise...

De vierjarige kaderopleiding van de overheid is zeer in trek bij de ambtenaren. Deze opleiding is bedoeld om het werk- en denkniveau van het midden- en hoger ader van de departementen bij de overheid te verbeteren.  Men hoopt hiermee meer efficiëntie te bereiken in de uitvoering van het regeringsbeleid. “Een goed draaiend overheidsapparaat is niet alleen goed voor ons, maar voor geheel Suriname.” De tachtig plaatsen in Paramaribo en 45 in Nickerie zijn ingeloot op zaterdag.

Op die manier krijgen alle 237 aangemelde ambtenaren in Paramaribo en de 51 in Nickerie gelijke kans om zich in te schrijven op de opleiding Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO B&O).

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza)  heeft voor het eerst deze manier gekozen om deelnemers voor de opleiding te selecteren. Het managementteam van de opleiding is  bijgestaan door de examencommissie van Biza en het Korps Politie Suriname (KPS), voor een transparant geheel.

Biza Minister Bronto Somohardjo gaf te kennen, dat er wordt uitgekeken naar manieren  om in de toekomst meer ambtenaren in de gelegenheid te stellen om zich  te kunnen inschrijven.

Minister Somohardjo bewondert  het geduld van de studenten en de offers die ze bereid zijn te  brengen naast hun dagelijkse werkzaamheden  door de zware opleiding te volgen Deze HBO B&O  en andere opleidingen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, starten in november 2021.

De tachtig ingelote ambtenaren worden in de periode van 4 tot 6 oktober 2021 in de gelegenheid gesteld om zich in te schrijven. De numerus fixus procedure zal donderdag ook in Nickerie worden toegepast. Hierbij zullen 45 loten  worden getrokken uit een bestand van 51 geregistreerden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLoting brengt uitkomst bij toelating kaderopleiding overheid