Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Lot nieuwe medewerkers Openbare Werken in Suriname binnen 30 dagen bekend

Geplaatst

op

Minister Riad Nurmohamed Van Openbare Werken. Foto Cds

Binnen dertig dagen moet duidelijk zijn wat er zal gebeuren met het personeel dat door de regering Bouterse te werk is gesteld op het ministerie van Openbare Werken (OW). Minister Riad Nurmohamed heeft de medewerkers schriftelijk hiervan in kennis gesteld. Voor nu is hun meegedeeld dat zij thuis mogen blijven, waardoor zij geen onnodige kosten maken.

Nurmohamed heeft de maand september uitgetrokken om de problemen van de nieuwe personeelsleden te onderzoeken, omdat deze mensen ook geen loon ontvangen. Er is namelijk geen geld om ze uit te betalen. Naast het probleem van de nieuw aangetrokken medewerkers, gaat de minister ook na of bevorderingen rechtmatig hebben plaatsgevonden.

Minister Nurmohamed heeft bij zijn aantreden veel onduidelijkheden geconstateerd met betrekking tot bevorderingen van bestaand personeel. Een aantal medewerkers is onrechtmatig in aanmerking gekomen voor een bevordering. De bewindsman blijft bij zijn stelling, die hij vanaf het begin heeft geponeerd: “Niemand zal thuis zitten met behoud van salaris, eenieder wordt ingezet.”

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hal
vrijdag 11 september 2020 05:52

Hier gaat het meeste geld naartoe. Zet eerlijke mensen hier. Deze post en medische zorg moeten goed voorzien worden.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen