zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

lees ook ...

OWOS houdt aanhoudende vergaderingen na conflict met EBS-dir...

OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft aangekondigd voor onbepaalde tijd te blijven vergaderen. De bond, gesteund door de vakcentrale Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV), hee...

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een looppad van 650 m lang en 1.2 m breed tussen de Herbert- en de Tweedestraat te realiseren. Men zal ook voor verfraaing zorgen.

Minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, was vol lof over de inzet van de gemeenschap. Hij riep de politie op te blijven werken aan de veiligheid. Borden, zebrapaden en wegmarkeringen zullen worden geplaatst voor de weggebruikers.

Tijdens deze eerste steenlegging zei districtshoofd OW, Prewien Lakhi, dat het looppad een veiligere route zal bieden aan schoolkinderen en andere voetgangers in de buurt. “Het is van cruciaal belang dat automobilisten het looppad niet gebruiken als parkeerplaats, dit om de veiligheid van de voetgangers te waarborgen”, benadrukte hij.

De directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer Indersing Gangabisoensingh, wees op de noodzaak voor verkeersveiligheid in Domburg. Hij hield zijn gehoor voor dat “de  gevaarlijke bomen langs de weg”  verwijderd zullen worden.

Bron: De communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLooppad voor verkeersveiligheid Domburg