maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
1
(1)

Looppad M.A Tausschool gerenoveerd ivm Verkeersveiligheid

lees ook ...

Oude ID-kaarten bij uitzondering geldig tot december 2023; t...

De oude Surinaamse identiteitskaarten zijn nog bruikbaar tot december 2023. De ID-kaartenwet 2018 is onlangs door het parlement gewijzigd om burgers die nog niet in aanmerking zijn gekomen voor een ni...

De parkeerruimte en het looppad voor de M.A. Tausschool aan de Commissaris Weytinghweg is gerehabiliterd als één van de drie pilotprojecten van het ministerie van Openbare Werken (OW) om problemen met betrekking tot de verkeersveiligheid in Suriname aan te pakken. Er zal onder andere aandacht worden besteed aan de verkeersveiligheid op plekken als scholen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen en dergelijke.

Het ministerie van Openbare Werken heeft twee beleidsaandachtspunten met name Ontwatering en Verkeersveiligheid. Voor Verkeersveiligheid worden er uit de begroting drie pilotprojecten in Suriname uitgevoerd waaronder de M.A. Tausschool. “Omdat de Commissaris Weyhtinghweg enorm druk en smal is, en dit een gevaar vormt voor de leerlingen van de school, is gekozen om de verkeerssituatie alhier aan te pakken”, geeft minister Riad Nurmohamed van OW aan.

Betty Bhoendie, schoolleider van de M.A. Tausschool, sprak namens het personeel en de leerlingen een woord van dank uit aan de bewindsman voor de snelle reactie. Ouders kunnen nu hun kinderen veilig afzetten op de ruime parkeerruimte en kinderen kunnen veilig lopen van en naar school. Districtscommissaris Suraksha Sital- Hirasingh van Wanica Noordwest was ook aanwezig bij deze gelegenheid en was bij met dit initiatief dat maakt dat de leerlingen veilig van en naar huis kunnen lopen.

Het lint werd doorgeknipt door minister Riad Nurmohamed in gezelschap van DC Suraksha Sital- Hirasingh en de schoolleider Bhoendie op de dag van de uitvaart van Mohamed Amanullah Taus, naar wie de school vernoemd is. Taus is jarenlang schoolhoofd geweest van de M.A. Tausschool.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLooppad M.A Tausschool gerenoveerd ivm Verkeersveiligheid