woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Loopbrug te Montresor, Commewijne hersteld

lees ook ...

Trio-granman bespreekt ontwikkelingsvraagstukken met ministe...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), de granman der Trio uit het Kwamalasamutugebied, Jimmy Toeroeman en delegatie hebben vrijdag tijdens een werkbespreking enkele brande...

De loopbrug te Montresor in het district Commewijne die dagelijks wordt gebruikt door de plaatselijke bewoners en toeristen, verkeerde geruime tijd in zeer slechte staat. Het ministerie van Openbare Werken (OW) liet de loopsteiger herstellen en op dinsdag 18 mei 2021 vond de oplevering plaats. Er werd ook een naambord onthuld, met daarop de contactgegevens van de afdeling Bruggen. Bij noodsituaties kan men dan direct contact maken met het ministerie van Openbare Werken.

De herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd door het aannemingsbedrijf J. Doerga en begeleid door afdeling Bruggen van Openbare Werken. Minister Nurmohamed zei voorkeur te geven aan het herstellen van bruggen en dergelijke van productiegebieden en gebieden waar de infrastructuur van groot belang is voor kinderen. Derhalve gaf hij aan dat het district Commewijne veel meer mag verwachten van het departement. De bedoeling is ook moderne steigers te bouwen die meegaan met eb en vloed en waar geen modder aan blijft zitten.

De minister maakte gebruik van de gelegenheid om een personenbus aan te bieden aan de districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab van Commewijne. Het ligt in de bedoeling dat het voertuig wordt ingezet voor maatschappelijke doeleinden, maar indien nodig ook verhuurd kan worden aan derden om extra inkomsten te genereren voor andere urgente zaken in het district.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer Soerjani Mingoen-Karijomenawi (parlementariër), Firazia Ataoellah (hoofd van de afdeling Bruggen), Jack Doerga (aannemer), Ratnah Karimbaks-Ramsoekh (vertegenwoordiger buurtbewoners), medewerkers van het commissariaat en andere plaatselijke bewoners van het district Commewijne.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLoopbrug te Montresor, Commewijne hersteld