Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Loopbrug oud-veerplein Meerzorg gerenoveerd

Geplaatst

op

Loopbrug Meerzorg

Het oud-veerplein op Meerzorg in het district Commewijne heeft een beter aanzien nu de loopbrug is gerenoveerd. Gisteren 05 oktober  is de brug opengesteld. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken bracht pas geleden nog een bezoek aan de locatie samen met de presidentiële commissie en zag de situatie van de brug. Er werd besloten de situatie onmiddellijk aan te pakken vooral ook omdat de scholen heel gauw zouden openen.

Honderden tot duizenden werkenden en scholieren maken dagelijks gebruik van de loopbrug. Zij kiezen ervoor de oversteek per boot te doen en daarna de loopbrug te gebruiken om op tijd op hun plaats van bestemming te zijn. De Minister zegt een beroep te zullen doen op de regering om 2 scholen in Commewijne, waarbij 1 in aanbouw is en de andere gebouwd moet worden, prioriteit te geven, zodat ouders niet op kosten gejaagd worden omdat hun kinderen een eind van huis naar school moeten. Hiervoor zal de regering wel een wijziging in de begroting moeten aanbrengen.

De bewindsman geeft aan dat de rehabilitatie van de loopbrug een bijdrage is geweest van verschillende partners. Naast het ministerie van Openbare Werken en het districtscommissariaat zijn de plaatselijke ondernemers met materiaal en mankracht ingekomen. Ook de boothouders hielpen mee bij de renovatie, waaronder het fysiek ondersteunen bij het onder andere vervoeren en dragen van de nodige materialen die dienden voor het herstel van de loopbrug. Zo is dit kleinschalige project tot een goed einde gebracht.

Het bootvervoer is de kortste route vanuit Meerzorg om Paramaribo te bereiken en geeft ook werkgelegenheid aan de boothouders. Elfes Karsono,  Coördinator van het Ministerie van Openbare Werken in Commewijne, doet een beroep op de bevolking om in deze crisistijd netjes en zuinig om te gaan met de loopbrug zodat deze voor langere tijd mee kan. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark
dinsdag 6 oktober 2020 22:05

Voor een loopbrug hangen ze in Suriname de vlaggen uit. Kom zegAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen