woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Loopbrug Baka Sroisie zeer gevaarlijk

lees ook ...

Commissie evaluatie Ontslagwet 2018 presenteert aanbevelinge...

De Commissie Evaluatie Ontslagwet 2018 heeft op dinsdag 20 november een validatiesessie gehouden in Torarica om een breed gedragen advies van stakeholders te bespreken voor verbetering van de werking ...

Al maanden verkeren de aanmeersteiger van Baka Sroisie en die van Nieuw-Amsterdam in een zeer deplorabele staat. Bovendien ligt deze aanmeersteiger vlak achter de politiepost van Nieuw-Amsterdam. De burgervader van Commewijne Mohamedsafiek Radjab en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zijn hiervan op de hoogte. Echter is er nog geen werk van gemaakt om deze twee aanmeersteigers op te knappen, zegt Ann Sadi. Zij is lid van De Nationale Assemblee (DNA) namens de Nationale Democratische Partij (NDP).

De volksvertegenwoordiger legt uit dat deze twee aanmeersteigers worden gebruikt door leerlingen uit het dorp Pomona en plantage Rust en Werk. Deze schoolkinderen moeten dagelijks de oversteek doen om in Nieuw-Amsterdam lessen te volgen. Het DNA-lid zegt dat vooral bij eb, het bijzonder gevaarlijk is voor de leerlingen om in of uit de boot te stappen. “Als het geregend heeft, is de situatie nog erger. Misschien wachten de beleidsmakers totdat iemand verdronken is door deze gevaarlijke situatie, voordat zij in actie komen.”

Er is al een alternatief zijn voor de aanmeersteiger van Baka Sroisie, want enkele meters verwijderd ligt er een betonnen aanmeersteiger, zegt de districtscommissaris Radjab. Deze steiger wordt niet gebruikt door de boothouders, omdat bij het in- of uitstappen de passagiers een verhoging nodig hebben.” Minister Nurmohamed zou ook hiervan op de hoogte zijn. De Baka Sroisie aanmeersteiger zal niet gerenoveerd worden, omdat er al een alternatief is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLoopbrug Baka Sroisie zeer gevaarlijk