dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Loopbrug Baka Sroisie zeer gevaarlijk

lees ook ...

Simons: There isn’t a difficult dialing method

The National Democratic Party (NDP) opposes a convoluted electoral system reform. This was raised during a question from the crowd at the management meeting on Saturday night in Ocer. The NDP, accordi...

Al maanden verkeren de aanmeersteiger van Baka Sroisie en die van Nieuw-Amsterdam in een zeer deplorabele staat. Bovendien ligt deze aanmeersteiger vlak achter de politiepost van Nieuw-Amsterdam. De burgervader van Commewijne Mohamedsafiek Radjab en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zijn hiervan op de hoogte. Echter is er nog geen werk van gemaakt om deze twee aanmeersteigers op te knappen, zegt Ann Sadi. Zij is lid van De Nationale Assemblee (DNA) namens de Nationale Democratische Partij (NDP).

De volksvertegenwoordiger legt uit dat deze twee aanmeersteigers worden gebruikt door leerlingen uit het dorp Pomona en plantage Rust en Werk. Deze schoolkinderen moeten dagelijks de oversteek doen om in Nieuw-Amsterdam lessen te volgen. Het DNA-lid zegt dat vooral bij eb, het bijzonder gevaarlijk is voor de leerlingen om in of uit de boot te stappen. “Als het geregend heeft, is de situatie nog erger. Misschien wachten de beleidsmakers totdat iemand verdronken is door deze gevaarlijke situatie, voordat zij in actie komen.”

Er is al een alternatief zijn voor de aanmeersteiger van Baka Sroisie, want enkele meters verwijderd ligt er een betonnen aanmeersteiger, zegt de districtscommissaris Radjab. Deze steiger wordt niet gebruikt door de boothouders, omdat bij het in- of uitstappen de passagiers een verhoging nodig hebben.” Minister Nurmohamed zou ook hiervan op de hoogte zijn. De Baka Sroisie aanmeersteiger zal niet gerenoveerd worden, omdat er al een alternatief is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLoopbrug Baka Sroisie zeer gevaarlijk