dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
0.9 C
Amsterdam
1
(1)

Loonaanpassing bij Newmont Suriname van 48,6 procent

lees ook ...

SPA’s jongerenafdeling alarmeert over mentale gezondhe...

De Jongerenafdeling van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) maakt zich ernstig zorgen over de recente bevindingen van een Unicef-onderzoek naar de mentale gezondheid van Surinaamse adolescenten. ...

De multi-national Newmont Suriname heeft besloten om medewerkers een salarisverhoging van 48.6 procent toe te kennen. Het geldt voor zowel de vaste medewerkers als de uitzendkrachten. Koersfluctuaties worden naast  inflatie meegenomen bij de nieuwe CAO onderhandelingen. Dit meldt het bedrijf in een persbericht, waarin ook gewag wordt gemaakt van de ongoing evaluatie van een compensatiepakket ten behoeve van de werknemers.

De verhoging van 48,6 procent werd op 16 september jongstleden met in achtneming van bovenstaande doorgevoerd met een inflatie van dertig procent. Over 2022 zijn er compensaties toegekend van respectievelijk 10 procent, 17,5 procent en 15 procent. In de toekomst hoopt men met regelmaat rekening te houden met de inflatie.

Het bedrijf wil een realistische koopkracht van zijn medewerkers handhaven. In het persbericht is ook duidelijk dat Newmont zal doorgaan met het treffen van gepaste maatregelen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLoonaanpassing bij Newmont Suriname van 48,6 procent