woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
3.8
(4)

Loon 6000 niet geregistreerde ambtenaren stopgezet

lees ook ...

Bewustwording Mental Health Maand oktober

Oktober is door het ministerie van Volksgezondheid uitgeroepen tot de maand van de mentale gezondheid. De economische situatie in het land is een uitdaging voor de mentale gezondheid van de burgers, e...

Het landsdienarensysteem heeft ruim 54.000 personen in overheidsdienst. Bij de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) hebben 48.622 ambtenaren zich aangemeld. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dit bekendgemaakt. Volgens hem was het project een succes. Dit project heeft Biza meer inzicht gegeven in  de competenties en kwalificaties binnen het overheidsapparaat. Met de informatie kan men nu beleid maken.

Het loon van de 6000 man, die zich niet heeft aangemeld wordt stopgezet. Een aantal van 5000 ambtenaren heeft zich wel geregistreerd, maar blijkt geen werkplek te hebben.

De mogelijkheid is ook geboden aan ambtenaren, om onder voorwaarden eerder uit dienst te treden. Een groep van 766 landsdienaren hebben al te kennen gegeven gebruik hiervan te willen maken en de procedure hiervoor is al op gang gebracht.

Men maakt gebruik van de LDR om de betaalrol op te schonen. Persoonsgegevens zijn nu volledig beschikbaar. Zij die oneigenlijke betalingen ontvangen, kunnen nu worden achterhaald. Men wil op 1 januari 2024 een modern personeel informatiesysteem introduceren.

Bron foto: GFC

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLoon 6000 niet geregistreerde ambtenaren stopgezet