zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Lokalen bij OS Tout Luit Faut bijgebouwd en gerestaureerd met PPP

lees ook ...

Stichting Jongeren voor een stabiele toekomst

In het kader van zijn opendeurbeleid werd de voorzitter van Stichting Jongeren  voor een Stabiele Toekomst , Carlo Renfrum, ontvangen door minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & J...

De onderwijsdependance van de openbare School Tout Luit Faut is gerenoveerd en uitgebreid. Doordat er lokalen zijn bijgebouwd kunnen de leerlingen nu dagelijks naar school, wat eerder niet mogelijk was. Ad interim minister Krishnakoemarie Mathoera van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC) was vandaag te gast bij de ingebruikname van het gebouw.

Vanwege de overvolle klassen moesten leerlingen van O.S. Tout Luit Faut om de ene dag naar school. Initiatiefnemer tevens DNA-lid Asiskumar Gajadien zegt benaderd te zijn geweest door een leerling met de wens dagelijks de school te bezoeken.

Er werd bijgebouwd en gerestaureerd met een prive/public partnership. Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, de religieuze groep Arya Pratinidhi Sabha en sponsor Kuldipsingh Group hebben samen gewerkt aan het herstellen van het vervallen schoolgebouw dat nu de dependance is van O.S. Tout Luit Faut. Naast de renovatie zijn er twee lokalen, een kantoor en een sanitaire ruimte bijgebouwd.

Minister Matoera was tevreden met het resultaat dat door de goede samenwerking met de partners bereikt werd. “Het is een mooi voorbeeld van hoe we problemen kunnen oplossen als we eensgezind kijken naar wat belangrijk is”, stelde de bewindsvrouw.

Het gebouw biedt ruimte voor leerlingen van leerjaar 4, 5, 6 en 7 ofwel de 2e tot en met de 5e klas. Het staat in de planning om meer lokalen bij te bouwen zodat de dependance als een onafhankelijke school kan fungeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLokalen bij OS Tout Luit Faut bijgebouwd en gerestaureerd met PPP