maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Lokaal toerisme kan bijdragen aan Surinaamse economie

lees ook ...

President Santokhi zegt waarom het financieel moeilijk zal b...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een regerings persconferentie op maandag 28 november jongstleden aangeven dat de regering ruim 400 miljoen SRD per maand besteed aan brandstofsubsidie ...

Op zeer kort termijn zal Suriname beschikken over een Toerismewet. Volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) wacht de toerismesector al lang hierop. De bewindsman zegt dat het ministerie eraan werkt om een basis vast te stellen voor de toerismesector. In de wet is onder andere opgenomen, dat er een toerismeautoriteit wordt opgericht.

Er is meeting geweest met de Staatsraad, waarbij de adviezen zijn meegenomen, omdat er een initiatiefwet klaarligt voor de Toerisme Autoriteit Suriname. Volgens Jubithana moet de raamwet Toerisme ook worden meegenomen. De bewindsman wil deze wet nog dit jaar goedgekeurd hebben.

Enkele touroperators zeggen dat zij de afgelopen periode noodgedwongen in andere branches moesten stappen, omdat zij alleen op die manier konden voorzien in hun levensonderhoud. Zo zijn er bijvoorbeeld gidsen die taxi rijden, verpleegsters vervoeren of in de bouw zitten. Weer andere gidsen zijn gaan planten. Om te kunnen overleven moesten zij van hun creativiteit gebruikmaken.

Errol Gezius, secretaris van de United Tourguides Suriname, is ingenomen met de aanzet van het ministerie van TCT om de sector een duw in de rug te geven. Hij benadrukt dat de afgelopen periode zeer uitdagend was voor het toerisme. Volgens hem kan lokaal toerisme bijdragen aan de economie van Suriname. Daarom is het belangrijk om Surinamers bewust te maken om zelf in eigen land te reizen.

Er zou in samenwerking met de districtscommissariaten een toerisme unit kunnen worden opgezet, die het toerisme moet gaan promoten zodat de districtsbewoners bewuster van worden, zegt Gezius. De districtsbewoners kunnen hun faciliteiten zodanig aantrekkelijk maken dat zij ook bezoekers krijgen.

Minister Jubithana geeft toe dat het lokaal toerisme belangrijk is voor de economie. Volgens hem is het directoraat Toerisme bezig om het districtstoerisme een boost te geven. Elk district heeft iets unieks, vandaar het belang om meer inhoud te geven aan dit project. Onlangs zijn er al gesprekken gevoerd met districtscommissarissen en andere belanghebbenden over dit programma, zegt Jubithana.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLokaal toerisme kan bijdragen aan Surinaamse economie