donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
4.5
(2)

Lokaal geproduceerde producten worden toegevoegd aan basisgoederenlijst

lees ook ...

De wortel van de criminaliteit aanpakken: armoede en ledighe...

Het verschijnsel dat er vroeg ‘s morgens al tienerjongens en jonge mannen op de straat hoek staan heeft zijn oorzaak. Je kan dit fenomeen van verschillende kanten bekijken. In gesprek met drs Armand...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is geruime tijd bezig met het basisgoederenproject. Dit project heeft als doel de prijzen van basisgoederen betaalbaar en beheersbaar te houden. Daarnaast moet dit project ook de beschikbaarheid van deze goederen garanderen. Om gezonde voeding te stimuleren, zal de huidige basisgoederenlijst worden uitgebreid met lokaal geproduceerde goederen zoals groenten en fruit.

Om de lijst van zowel de geïmporteerde en lokaal geproduceerde goederen samen te stellen, heeft minister Saskia Walden op 10 mei een interdepartementale commissie Basisgoederen ingesteld. In deze commissie zitten deskundigen van de ministeries van Volksgezondheid, Landbouw Veeteelt en Visserij, Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het ministerie van EZ.

De bewindsvrouw gaf de belangrijkheid van de diverse ministeries in de werkgroep aan en benadrukte dat de regering-Santokhi met de uitbreiding van de huidige basisgoederenlijst invulling geeft aan de roep vanuit de samenleving om de lijst te evalueren en uit te breiden.

Minister Walden wees erop, dat met de uitbreiding van de lijst met lokaal geproduceerde goederen het ondernemerschap gestimuleerd wordt en telers van groenten en fruit de mogelijkheid krijgen om hun goederen vast te kunnen afzetten op de lokale markt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLokaal geproduceerde producten worden toegevoegd aan basisgoederenlijst