Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Lockdown in Suriname verscherpt; van vrijdag tot maandag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi heeft in een televisietoespraak een verscherping van de COVID-19-maatregelen aangekondigd. De lockdown van zaterdag is uitgebreid met zondag, wat inhoudt dat ingaande vrijdag 4 september van 20.00 uur tot en met maandag 7 september om 05.00 uur men thuis moet blijven.

Deze totale lockdown geldt ook voor vrijdag 11 september om 20.00 uur tot maandag 14 september om 05.00 uur. De doordeweekse dagen zal het uitgaansverbod van toepassing zijn van 20.00 uur tot 05.00 uur. De lockdown geldt niet voor de essentiële diensten.

De president benadrukt dat het dragen van een mond- en neusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij het betreden van ruimten verplicht is. Ook is verplicht het aanhouden van 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand. Santokhi roept op om regelmatig de handen met water en zeep te wassen of handsanitizer te gebruiken.

Het samenscholingsverbod blijft van toepassing tot en met 19 september om 05.00 uur. Uitdrukkelijk vermeld de president dat het is verboden om feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. “We hebben gezien in de afgelopen periode dat dit niet altijd wordt nageleefd. De politie en het Covid Quick Response team zullen verscherpt handhaven en optreden.”

Bijeenkomsten voor bruiloften, rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer dan vijf personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de COVID-voorschriften.

Individuele sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden, met inachtneming van de COVID-voorschriften. Onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan. Ook individuele sportactiviteiten in georganiseerd verband mogen plaatsvinden na goedkeuring van het Outbreak Managementteam en met implementatie van het goedgekeurd protocol.

De volgende commerciële activiteiten blijven tot en met 19 september om 05.00 uur in de ochtend gesloten:
– restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, tenzij en uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging;
– recreatieoorden;
– casino’s;
– gok- en vermakelijkheidsgelegenheden;
– kansspelkantoren;
– bars;
– nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke;
– bordelen; en
– sportscholen, sportvelden, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden.

Contactberoepen, zoals binnen de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops mogen vooralsnog operationeel zijn, onder de voorwaarde dat er voldoende ventilatie aanwezig is in de werkruimten, de ramen open zijn, en dat de handhaving van de COVID-voorschriften is gegarandeerd.

Markten mogen vooralsnog operationeel zijn, met inachtneming van het protocol voor markten, waarbij onder andere geldt de 1,5 meter afstand tussen klanten en venters en tussen klanten onderling, het dragen van mond- en neusbedekking door een ieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne, alsmede met inachtneming van Covid voorschriften.

De president zei verder dat het vervoer van personen door middel van het openbaar transport over de weg of over het water – het openbaar vervoer – gesloten blijft, totdat het protocol openbaar vervoer van kracht kan worden. De regering en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme werken hieraan, zei de regeringsleider.

Culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linka
zondag 30 augustus 2020 23:44

Hij weet het niet meer. Geen leiders-capaciteit .ongeschikt als president.

Bimba
maandag 31 augustus 2020 00:44

WAT gaat er met de rijstboeren in nickerie gebeuren? Het is nu oogsttijd tokie é siekie in ing ede noh?

kritische burger
maandag 31 augustus 2020 04:50

Wie is de baas in Suriname? Echt moeilijk hoor. Bouterse niet bepaald als willen Alexander naar Suriname mag ? Shantoki die de covid maatregel steeds bijsreld wat niet helpt of Brunswijk die voor AAP word uitgemaakt? Het land moet bestuurd worden. Wie is de baas in het land?

kritische burger
maandag 31 augustus 2020 05:02

Je kan zeggen wat je wilt. Bouterse had het goed onder controle. Vanaf verkiezingen zijn gekomen is het een chaos .je hebt al geen middelen om de ziekte te bestrijden dus hard op de rem trappen.. maar gelijk goed. Alles 10 dagen op slot. Niemand 10 dagen op straat. Alleen als je naar de winkel of dokter moet. 10 dagen is niet veel in Suriname. Ze zijn gewend in een jaar veel nationale feestdagen te hebben. Nu 10 dagen achter elkaar stil in plaats van verspreid. En straks als de ziekte ingedamd in dan keihard aan de slag. Zonder nationale… Lees verder »

James Boldewijn
maandag 31 augustus 2020 09:00

ha ha ga jij het even regelen dan Linka?
Het is weer zoals altijd, de beste klagende stuurlui die zelf geen oplossing hebben staan aan wal.
Als jullie zelf je aan de regels hadden gehouden , dan was dit niet nodig.

Sandra
maandag 31 augustus 2020 09:59

@Boldewijn,Ik denk dat wij mensen altijd ontevreden zullen zijn totdat iets goed gaat. zolang het niet goed gaat moet je kritiek verwachten en dat is ons goed recht.ook jij zal eens geklaagd hebben of niet. of vind je alles maar goed wat men doet in de regering. toen Bouterse er zat ging iedereen klagen, nu zit deze meneer shantoki , ja niet beter dan Bouterse. dus wat maakt het uit. we zullen blijven klagen toch. voor jou doet Shantoki het misschien goed, met meer zieken dan voorheen bij Bouterse.blijf de zaak volgen en jopelijk dat het snel beter gaat met… Lees verder »

Rodrika
maandag 31 augustus 2020 11:12

Ik heb nog nooit zo een negatief klagend volkje meegemaakt als ons Surinamers. Hoe kan het dat er hier zoveel mensen elke dag blijven janken. Is er dan niemand meer die in mogelijkheden denkt ? Niemand die met oplossingen komt? Alleen maar klagen en kritiek ? En iedereen weet alles beter ? Waarom zitten jullie dan niet in de regering als jullie het zo goed weten. En hoe komt het dat mensen denken dat wat in 10 jaar gesloopt is en uitgemergeld, het in 6 weken allemaal opgebouwd is ? Ik hoor al 40 jaar mensen zeggen, we moeten opbouwen… Lees verder »

Rai wetz
maandag 31 augustus 2020 12:08

Wat voor zin heeft het als je al vrijdagavond tot maandag contend alles afsluit onder het mom van Corona bestrijding.en daarna dan maandag tot vrijdag weer in de rij moeten staan om of te pinnen of bij de bank of bij een verzekerings kantoor testaan met alle kant op besmetting.zorg EERST dat dat loop en normaliseerd.zodat je geen kans krijgt daar die besmettingen op telopen.zorg dat er meer oa.atm automaten of banken of verzekerings mastschapijen en nog veel meer open zijn zodat je geen op hopen van mensen krijgt.want die z.g lockdown wat je nu voorsteld is alleen maar een… Lees verder »

Kim
maandag 31 augustus 2020 12:14

ze moeten de boel 14 dagen helemaal op slot doen. ze snappen het niet . zo werkt het niet om een paar dagen op slot te doen en weer open, en weer dicht. die ziekte blijft zeker 10 dagen. als iedereen 10 dagen binnen blijft. dan los je het op.dan kunnen ze elkaar niet besmetten. dan zet je schoonmakers om alle pin plekken waar mensen besmet zouden kunnen worden schoonmakers om de boel te ontsmetten. denk aan deuren banken winkelwagens enz enz.Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen