Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Lockdown in Suriname ingaande maandag voor twee weken verscherpt

Geplaatst

op

Daniëlle Veira, Directeur Van Het Directoraat Nationale Veiligheid. Beeld Youtube

De lockdown in Suriname wordt vanaf maandag 8 juni verscherpt. Dit heeft Daniëlle Veira van het nationaal managementteam COVID-19 gisteren bekendgemaakt tijdens de live COVID-19 persupdate.

De verscherpte maatregelen gaan maandag in en gelden twee weken, dus tot en met 22 juni. Er wordt later een persbriefing gehouden, waarin nader zal worden ingegaan op de verscherpte maatregelen. Verscherping van de maatregelen is noodzakelijk, omdat gebleken is dat er nog te veel personen over straat zijn, zei Veira.

Verantwoordelijkheid

“Het staat niet op ons voorhoofd wie wel of niet besmet is. Ik en u, we zijn nu beiden potentiële dragers van het virus”, zei Veira. Het leek erop alsof alles gisteren normaal doordraaide.

Omdat de samenleving haar gedrag niet heeft aangepast, zullen de lockdownmaatregelen verder worden verscherpt naar een total lockdown, waarbij ook essentiële diensten zullen werken met een minimale bezetting. Ook zullen zij opnieuw worden gecategoriseerd. De ondernemingen in het binnenland zullen voor twee weken worden stopgezet. De maatregelen die betrekking hebben op winkelen en deelname aan de openbare weg worden ook herzien. “Met de total lockdown moet voorkomen worden dat de samenleving massaal ziek wordt. De verspreiding van het virus moet beheersbaar blijven”, aldus Veira.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tjark
zaterdag 6 juni 2020 06:17

Jammer het ging zo goed met Suriname. Door de Braziliaanse mensen die boren. De grens politie MP waar zijn ze. Zet de militairen om de grenzen te bewaken. De bevolking word ziek. Sluit de boel 14 dagen.

Rafael
maandag 8 juni 2020 06:10

Mevrouw veira wat u zegt is niet waar want er zyn niet zo veel Corona gevallen hier u will alln dat mensen paniek moetn raken en thuis blfn zodat die NDP ers makelyk kunn frouwderen want dan is er geen ogen daar
Mensen de NDP ers spelen eht een grote roll en deze veira weet het bliksem goed want ze weet prexies dat ze haar positie kwyt gaat rakenAdvertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen