zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
5
(1)

Lockdown controle wordt gedigitaliseerd

lees ook ...

The president is prepared to meet with the leader of China

The Chinese president Xi Jinping will meet with President Chan Santokhi, who says he is prepared for the meeting. "I am prepared for bilateral discussions between two presidents to strengthen cooperat...

 Er zijn dispensatie brieven  afgegeven, die toestemming geven om tijdens lockdown op straat te zijn, alleen weet de politie niet door wie een bepaald deel is uitgegeven. De pasjes en brieven vervallen op 31 januari. Men wil voortaan digitale controle toepassen volgens hoofdinspecteur van het Korps Politie Suriname, Rachel Deekman.

Dit werd meegedeeld op een spoedconferentie van het KPS en het Directoraat Nationale Veiligheid. Vóór   de vervaldatum moet een ieder die in aanmerking komt controleren als men in het systeem voorkomt en wat de dispensatie inhoudt.

Per 1 februari zijn de brieven en pasjes niet meer nodig. De controle zal geschieden met een ID-kaart of een rijbewijs op de covid-19 website. Ingezetenen mogen ook een E-ID-kaart gebruiken. Bij vreemdelingen, ook diplomaten zal men letten op  het paspoortnummer.

De registraties die hebben plaatsgevonden tussen 4 en 15 januari komen al voor in het digitale bestand. De aanvragen na 15 januari moeten nog worden verwerkt. Elk verzoek wordt zo snel  mogelijk behandeld. De ontheffing geld per zone, en daarom moeten nieuwe verzoeken voorzien zijn van een ID-nummer en routebeschrijving

Mediawerkers vallen onder een ander categorie, omdat zij zich vrij moeten kunnen bewegen. Ook spoedaanvragen moeten worden geregistreerd via de covid-19 website. Bij een noodsituatie, vb een bevalling  is een aanvraag niet verplicht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLockdown controle wordt gedigitaliseerd