maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Liwathon Group bespreekt investeringen in Suriname met president Santokhi

lees ook ...

Chinese ambassadeur en vp Brunswijk blikken terug op vruchtb...

Ambassadeur Han Jing van de Volksrepubliek China verlaat Suriname na drie dienstjaren. Tijdens een afscheidsbezoek op woensdag 10 juli 2024 aan Vice-President (vp) Ronnie Brunswijk, spraken beide func...

Een delegatie van de Liwathon Group heeft een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi om hun interesse in investeringen in Suriname te bespreken. Het bedrijf heeft vooral belangstelling voor de olie- en gassector. Dit bezoek vond plaats op vrijdag 28 juni 2024, in het kantoor van de president. De delegatie werd geleid door Edmund Rowland, voorzitter van de Liwathon Group.

Liwathon Group is een particuliere energiegroep met kantoren wereldwijd. Het bedrijf, opgericht in 2018, houdt zich bezig met het exploiteren en bezitten van grootschalige industriële infrastructuurbezittingen. Hun uitgebreide reeks hoogwaardige diensten omvat raffinage, productlevering en opslag van brandstoffen en chemicaliën, uitgevoerd op het hoogste kwaliteitsniveau.

Tijdens de bijeenkomst bespraken ze het potentieel voor samenwerking. Rowland gaf aan dat het doel is om bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname en Guyana als grootschalige olieproducenten. Ze verwachten een hechte samenwerking met Staatsolie Maatschappij Suriname en zien mogelijkheden voor de ontwikkeling van zowel de organisatie als het land, waardoor Suriname een ideale locatie wordt voor deze faciliteiten.

President Santokhi sprak zijn waardering uit voor de potentiële investeringen en bood aan om ondersteuning te bieden waar nodig. Met de groei van de olie- en gassector is een investering van dit kaliber welkom. Hij merkte op dat investeringen in Suriname verder reiken dan de landsgrenzen, met mogelijke uitbreidingen naar de Caribische- en Caricom-markten. Het staatshoofd kijkt uit naar de verdere plannen van Liwathon Group en de toekomstige samenwerking.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLiwathon Group bespreekt investeringen in Suriname met president Santokhi