Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Live blog: President Bouterse opent nieuwe highway in Suriname

Geplaatst

op

Highway1 640x356

De president van de republiek Suriname zal vandaag tijdens een plechtige ceremonie de nieuwe highway in Suriname openen. Deze highway moet zorgen voor een kortere reistijd van en naar Zanderij. De weg is 9,5 kilometer lang en 30 meter breed en verbindt de John F. Kennedy Highway met de Afobakkaweg met elkaar.

De brug die in deze weg is, is ongeveer 70 meter lang. Deze weg is opgenomen in het Dalian 4 project. Het heeft een dwarsprofiel van twee rijdbanden met 4 rijstroken. Ook is het voorzien van het nodige wegmeubilair.

13:00: De openingsceremonie is om 13.00 uur Surinaamse tijd.

Het staatshoofd is zojuist gearriveerd. Het nationaal volkslied wordt gezongen als opening.

13.04: DC Jurel; Groet alle hoogwaardigheidsbekleders. Hij ervaart het als een bijzondere voorrecht. “Het is een historisch moment en een mijlpaal voor ons land”.

13.22: MC nodigt mevrouw Heldesophie Nelstijn uit. Zij geeft aan dat het niet gemakkelijk was om het plantage af te staan voor de Highway. Nelstijn heeft haar familie bedankt voor het willen afstaan.

13.24: meneer Stanley Coole geeft informatie over de laatste zaken en ontwatering waaraan nog gewerkt moet worden.

13.30: Dalian vice president, Yan Jingping spreekt die aanwezigen toe. Jingping geeft in zijn toespraak aan dat het de eerste weg is die de Afobakkaweg en John F. Kennedy Highway met elkaar verbindt.

13.42: DNA-lid Glenn Sapoen spreekt aanwezigen toe. MC neemt over, en geeft aan dat het naambord zal worden onthuld. President Desi Bouterse loopt alseerst. Hij zal hierbij een lint doorknippen. Vervolgens zal het gevol zich verplaatsen naar de andere kant van de Highway.

13.43: DNA-lid Patrick Kensenhuis groet alle aanwezigen. “Ook hier wordt er getoond dat er ontwikkeling is voor de mens. Plantage Hanover grijp de kansen die u zijn geboden”, zegt Kensenhuis.

13.50: DNA-lid Jennifer Vreedzaam spreekt de genodigden toe.

13.55: MC Neville Pengel geeft aan dat de president na zijn toespraak, het gevol zal vertrekken naar de brug.

13.57: Ambassadeur van China, Liu Quan spreekt de genodigen toe.

14.25: President Desi Bouterse spreekt de aanwezigen toe. Er is hard gewerkt om deze nieuwe Highway te maken. “Deze nieuwe Higway is een belangrijke route voor Para en de totale gemeenschap. Dit zal sociale ontwikkeling tot gevolg hebben. ook het economisch potentieel ontlokken en openstellen, omdat er nu directe verbindingen zijn tussen productie en markt. Ik ben heel erg blij en hoopvol gesteld voor de toekomst van dit district en de gehele natie. Dit concept is voortgevloeid uit revolutionaire ideeën. Mijn dank gaat naar Dalian, het ministerie van Openbare werken, en alle Surinaamse mannen en vrouwen. Maar een speciale dank aan plantage Hanover, voor de volle medewerking. Wanneer wij samen denken en werken kunnen we dit land naar hogere hoogten brengen. Dank u.

14.34: MC neemt over. Het moment is aangebroken voor de verplaatsing. De logistieke zaken worden nu georganiseerd. Het informele gedeelte gaat nu van start. De president en de genodigden worden nu begeleid door de veiligheid naar de brug.

Culturu.com heeft u een live blog gepresenteerd van de ingebruikname van de nieuwe Highway in Suriname, die vandaag vrijdag 15 mei 2020 is geopend. Voor de verdere activiteiten die nu tijdens het informele gedeelte worden uitgevoerd kunt u STVS live volgen.

14 Reacties

14
Reageer op dit artikel

1000
Glenn

Eindelijk het was wel nodig. Altijd in de file was geen pretje. Hopelijk geen file meer. Mooi gemaakt

Stanley

Waarom geen 3bij 3 banen

Ricky op : President Bouterse opent nieuwe highway

Een snelweg kan niet naar de president genoemd worden.Het is een belangrijke verbinding tussen districten voor de ontwekkelling er van,met de andere gemeenschappen. Er kan wel een plakaat in de brugleuning gezet worden dan lijkt het als of de brug zo heet.mocht er wat opdie snelweg gebeuren ,dan wordt het bij 112 van Suriname doorgegeven dat op de snelweg (richting) bij hectometerpaal Is (gebeurt).dan weet men van welke kant het snelst de hulpdiensten van daan moeten komen.in de toekoms gaan er meer komen.En op de aangegeven borden moetje het simpel en een korte beschrijving geven. Nog een korte opmerking het… Lees verder »

Ramon

Slim een paar dagen voor de verkiezing. Bouta konie

Mr.Smith

Het is mooi 10 jaren .. Ik heb liever een goed econonie waar het volk niet huilt van de honger of bij eenvoudige ziektes naar het buitenland moeten voor hulp. De straat is mooi maar het zegt me weinig als oma en opa met honger naar bad gaan. Mensen dood gaan omdat ziekenhuizen niet iedereen kan helpen die geen dokterskaart heeft. Medicijn kan je niet krijgen wat ben je niet verzekerd . Szf willen ze je niet helpen.. Dan zou ik eerst willen dat onze kinderen goede zorg en scholing krijgen ipv een weg om het oog. Sari. Suriname lasing.… Lees verder »

Wesley

Als de mensen het niet goed hadden dan hadden ze blijkbaar niet meer voor de presidentsverkiezingen gestemd. Men heeft het goed daarom stemt men op Bouterse. Ze Kijk en naar het nu. Niet later onze kinderen zien wel weer. Het gaat om nu en de mensen hebben her goed. En dus zal deze president president blijven totdat God hem naar huis roept. En nu is het volk tevreden en dus moet je accepteren wat het volk van Suriname wilt. En hoe je het wend of keert. Het volk beslist. En dit is een stukje ontwikkeling. Infrastructuur. Prima

Guno

Niet mee eens hoor. Een land gaat niet vooruit op basis van wegen. Nee. Export fabrieken scholing investeerders .wat heeft Suriname dat geld in het laatje brengt ? een straat is mooi tuurlijk ik rij er straks ook op, maar zonder inkomsten gaat het land niet vooruit. Surinaamse mensen ze moeten verder kijken dan hun neus

Ronaldo

Zonder Bouterse hadden we deze weg niet. Stem Bouterse. Ja nog 5

Marijke

I LOVE BOUTA. WE LOVE BOUTA.

kritische burger

Weg koste 60 milj $$ maar er is voor 2600milj geleend pe a moni go

Burger

Mensen zijn kritisch, prima maar waarom bouwen ze niet zelf of zijn ze specialist in bedelen

1 van de jongere

Ik hou van Bouterse hij is een man van het volk spreekt onze taal en luisterde naar ons.wij jongeren geloven dat het goed komt. Oma inge ook

Pinabai

nog 5 is niet genoeg. doe maar nog 20.

Ma to

Ja tot de dood kan ook Suriname voor surinamers srd geniet ervanAdvertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen